Logo hetkrantje-online.nl
Drukte in de Westfield Mall (foto: Ap de Heus).
Drukte in de Westfield Mall (foto: Ap de Heus).

Extra maatregelen om drukte in Westfield Mall te reguleren

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Vorige week ging de Mall open en kwamen veel mensen kijken en winkelen. Daardoor was het op sommige plekken druk. Te zien is ook dat de drukte toeneemt. Om de drukte beheersbaar te houden heeft de gemeente afspraken gemaakt met de Mall over extra maatregelen.

Burgemeester Tigelaar vraagt mensen nadrukkelijk om alleen naar De Mall te gaan voor de noodzakelijke boodschappen: “We zitten nog steeds in een gedeeltelijke lockdown. Winkel alleen op afspraak of met het click en collect systeem. Neem je verantwoordelijkheid. Doe nu alleen de noodzakelijke boodschappen en kom straks als er weer meer kan de Mall bezoeken om te kijken hoe mooi het geworden is. Zoek drukke plekken niet op.”

De meerderheid van de bezoekers houdt zich aan de regels en ook de bezoekersaantallen worden niet overschreden. Daar waar nodig worden mensen aangesproken, zowel door medewerkers van de Mall als door de handhavers van de gemeente. Er is nauw contact met het management van de Mall, drukte wordt nauwgezet gemonitord en op overtredingen wordt direct actie ondernomen door handhavers en het personeel van de Mall.

Extra maatregelen

De extra inzet van handhavers van de gemeente, beveiligers, gastheren en gastvrouwen van de Mall wordt voortgezet. Bij Fresh! wordt eenrichtingsverkeer ingezet en horecaondernemers mogen eten alleen nog maar in dichte verpakking aanbieden. Hiermee wordt voorkomen dat mensen ter plekke blijven staan om het eten op te eten. Ook komt er eenrichtingverkeer rondom de kiosken.

De Mall gaat extra borden plaatsen en via de geluidsinstallatie extra aandacht vragen voor de regels. Daarnaast wordt het parkeren beter gespreid zodat mensen meer gebruik gaan maken van de verschillende ingangen.

Teun Koek, Directeur Westfield Mall of the Netherlands: ”We zijn erg blij dat we zo’n positieve reactie van het publiek hebben gehad op de lancering van Westfield Mall of the Netherlands, maar roepen mensen op alleen te komen voor de noodzakelijke boodschappen of indien men een afspraak heeft. We werken nauw samen met de gemeente en ondersteunen deze aanvullende maatregelen. We vragen iedereen de richtlijnen van de overheid te respecteren, de veiligheid van iedereen in de Mall is onze belangrijkste focus. We danken de gemeente voor hun steun in deze uitdagende tijden.”

Meer berichten