Logo hetkrantje-online.nl
<p>Jeroen van Rossum, de huidige fractievoorzitter van GroenLinks Leidschendam-Voorburg, is verkozen tot lijsttrekker voor GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022<strong>&nbsp;(</strong>foto: Henk Knoester).</p>

Jeroen van Rossum, de huidige fractievoorzitter van GroenLinks Leidschendam-Voorburg, is verkozen tot lijsttrekker voor GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 (foto: Henk Knoester).

Jeroen van Rossum lijsttrekker GroenLinks gemeenteraadsverkiezingen 2022

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de digitale algemene ledenvergadering is Jeroen van Rossum, de huidige fractievoorzitter, verkozen tot lijsttrekker voor GroenLinks Leidschendam-Voorburg bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. 

De komende maanden zal GroenLinks gesprekken voeren met talenten binnen en buiten de partij om de volledige kandidatenlijst vast te kunnen stellen.

De leden zijn enthousiast over hun nieuwe lijsttrekker. “Jeroen heeft laten zien dat de idealen van GroenLinks een plek hebben in het gemeentebestuur. Door constructief, doordacht en soms scherp politiek te bedrijven, drukt hij een stempel op de lokale politiek,” zegt Geert van Rhee, voorzitter van de lokale afdeling van GroenLinks. “De fractie heeft zich de afgelopen jaren onder zijn leiding getoond als een voorspelbare, betrouwbare en idealistische club in de raad, zowel in oppositie als coalitie. Ons geluid doet ertoe. We zien in Jeroen de ideale lijsttrekker voor dat geluid, met veel ervaring en minstens zoveel zin in verandering en verbetering.”

“Het is tijd voor meer lef in de politiek”

Ook de lijsttrekker zelf ziet uit naar de verkiezingen. “We staan voor een enorme uitdaging en de komende periode kan daarin bepalend zijn,” zegt Jeroen van Rossum. “De coronacrisis heeft veel verstopte armoede blootgelegd en het klimaatprobleem in een nieuw licht gezet. Veel partijen denken nog wel even te kunnen wachten met het aanpakken van die problemen. Moeilijke keuzes worden vooruitgeschoven. Maar de rekening wordt hoe dan ook gepresenteerd.”

GroenLinks pleit daarom voor meer lef in de politiek. Van Rossum: “Wij willen niet angstig wegduiken voor lastige beslissingen. Besturen is niet hetzelfde als iedereen blij maken. Als we onze geringe buitenruimte groen en aantrekkelijk willen inrichten, dan moet de automobilist plaats maken. Als we de gemeente het vangnet willen maken voor mensen die hulp nodig hebben, moeten we het rechtse wantrouwen uit ons beleid jagen en de menselijke maat versterken.

“Als we een bijdrage willen leveren aan het oplossen van de klimaatcrisis, moeten we daarvoor de portemonnee trekken en vooruit durven denken. En als we de begroting op orde willen brengen, moeten we onze prioriteiten herzien, en mogelijk de lasten verhogen. Partijen die dat ontkennen, gaan de gemeente niet beter maken. Juist daarom wil ik werken aan een sterk bestuur voor de volgende raadsperiode.”

Meer berichten