Logo hetkrantje-online.nl
Drukte op de omliggende wegen bij de Westfield Mall (foto: Herman van de Woude).
Drukte op de omliggende wegen bij de Westfield Mall (foto: Herman van de Woude).

Verkeersdrukte bij en rond Westfield Mall houdt aan

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De verkeersoverlast rondom de Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam houdt aan. Ook gisteren, zaterdag, weer.

Sinds de oplevering van het winkelcentrum en de versoepeling van de maatregelen is er verkeers- en parkeeroverlast in de buurt. Door de drukte in het winkelcentrum worden de verschillende parkeergarages regelmatig gesloten. Dit zorgt voor files op omliggende wegen (o.a. Noordsingel, Heuvelweg en N14).

Bijkomend effect is dat winkelend publiek parkeert in omliggende wijken, tot onvrede van bewoners. Zij klagen over foutparkeerders en het feit dat zij zelf niet meer de auto kwijt kunnen.

De gemeente liet in een schriftelijke reactie weten dat veiligheid en het naleven van de coronamaatregelen voorop staat. “Dit betekent dat wij mensen oproepen om de drukte niet op te zoeken en nog niet voor een dagje uit of om gezellig te shoppen naar The Mall te komen. En als het wel nodig is, alleen te komen voor noodzakelijke inkopen. Want de coronabesmettingen zijn nog niet onder controle. De drukte wordt samen met The Mall continu gemonitord.”

Om het verkeer in goede banen te leiden zijn, zet de gemeente extra verkeersregelaars in op de kruispunten en The Mall zet verkeersregelaars in bij de parkeergarages. Daarnaast is de inzet van Handhaving verdrievoudigd. The Mall zelf zet, naast de gastheren en gastvrouwen, extra beveiligers in binnen het winkelcentrum die ook mensen aanspreken.

Meer berichten