Logo hetkrantje-online.nl
<p>Cultuur&Co. hoopt met dit nieuwe initiatief Leidschendam-Voorburg weer van veel culturele zuurstof te voorzien.</p>

Cultuur&Co. hoopt met dit nieuwe initiatief Leidschendam-Voorburg weer van veel culturele zuurstof te voorzien.

Nieuw subsidieplatform voor cultuursector

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Cultuur & Co is het nieuwe subsidieplatform voor eenmalige culturele subsidies in de culturele sector in Leidschendam-Voorburg.

Enkele instellingen in de culturele sector, de initiatiefnemers van Cultuur & Co, hebben, met succes gepleit voor de invoering van een aparte tafel voor cultuur en evenementen. Het nieuwe platform faciliteert cultuur en wil samenwerking tussen culturele partijen aanmoedigen. Peter van der Ploeg (Huygens’ Hofwijck), Annet Weijermars (Huygens Festival), Gerard Hendriks (bibliotheek) en Rogier Helwig (Theater Ludens) zijn gevraagd dit platform vorm te geven. Samen vormen zij het kernteam van Cultuur&Co. Dit kernteam zal (jaarlijks wisselend) aanvulling krijgen vanuit de sector zelf. Voor 2021 en 2022 maakt Mira Moreno namens de stichting Dans aan de Vliet deel uit van Cultuur&Co.

Alle culturele instellingen die voor eenmalige projecten een financiële bijdrage willen aanvragen kunnen dit vanaf 17 mei (vanaf 12.00 uur) doen via www.cultuurenco.org. Op de website zijn alle voorwaarden terug te vinden en kunnen instellingen online een aanvraag doen.

Bijdragen voor evenementen en amateurkunst kunnen pas vanaf 2023 via Cultuur&Co aangevraagd worden. Instellingen die een evenement willen organiseren of uit de amateurkunst afkomstig zijn, moeten zich nu nog voor een eenmalige bijdrage wenden tot de de gemeente.

Culturele instellingen, organisatoren en/of aanbieders kunnen zich aanmelden via info@cultuurenco.nl om zo op de hoogte te blijven van alle culturele ontwikkelingen. Cultuur&Co hoopt Leidschendam-Voorburg van veel culturele zuurstof te kunnen gaan voorzien.

Meer berichten