Logo hetkrantje-online.nl
<p>De man gaf zich over en is aangehouden. Hij &nbsp;werd op een brancard afgevoerd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor passende zorg (foto: Sebastiaan Barel).</p>

De man gaf zich over en is aangehouden. Hij  werd op een brancard afgevoerd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor passende zorg (foto: Sebastiaan Barel).

Arrestatieteam ingezet voor verwarde man in Westfield Mall

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Een met een mes bewapende man heeft vanmiddag de Westfield Mall of the Netherlands op stelten gezet.

De man liep rond half drie het nieuwe winkelcentrum binnen, en liep te schreeuwen en met een mes te zwaaien. Daarna verschanste de man zich in één van de winkels.

Inmiddels was een deel van het pand ontruimd en zijn politiemensen met kogelwerende vesten en schilden het pand binnengegaan. Ook leden van het arrestatieteam zijn het pand in gegaan.

Er was sprake van een personeelslid dat zich achterin de winkel verscholen hield. Op een gegeven moment was duidelijk dat de vermiste medewerker ontkomen was; en hij/zij dus geen gevaar meer liep.

Een onderhandelaar heeft op de man proberen in te praten, maar dat was tevergeefs. Volgens de politie zou het om een verwarde man gaan.

Leden van het arrestatieteam stonden klaar om in te grijpen.

Rond half vijf is de man, die zich inmiddels had proberen te verstoppen, aangehouden nadat hij zichzelf overgaf. Hij is op een brancard afgevoerd en via een expeditie-uitgang per ambulance vervoerd.

Hij zal overgedragen worden aan het zorgkader.

Meer berichten