Logo hetkrantje-online.nl
Bewoners van Voorburg West voeren actie tegen de woontorens in de Binckhorst (foto: Ap de Heus).
Bewoners van Voorburg West voeren actie tegen de woontorens in de Binckhorst (foto: Ap de Heus).

Actie van Voorburgers tegen de ‘muur van woontorens’

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Bewoners van Voorburg West voelen zich vergeten bij de planvorming door de gemeente Den Haag voor de Binckhorst.

De ‘buren van de Binckhorst’ staan positief tegenover de ontwikkelingen in de buurt en maken al graag gebruik van nieuwe hippe horeca zoals Capriole en Mama Kelly. “De Binckhorst is een prima plek voor woningbouw, en de vernieuwing leidt tot veel faciliteiten en leuke initiatieven en innovaties”, menen zij.

“Maar woningbouw zal leiden tot veel impact op de (leef)omgeving en het is belangrijk om te kijken naar de menselijke maat”, maken zij een kanttekening. “Extra parkeerdruk, emissies, opstoppingen en veel beton zijn de risico’s. Veel hoogbouw in de Binckhorst staat gepland op de gemeentegrens met Leidschendam-Voorburg. Woontorens als One Milky Way, Maanplein 110, Frank is een Binck, het Hoekblok (Het Hoekblok), Binck Blocks etc. Er ontstaat dus een echte grens, een ‘muur van woontorens’. En dat metéén naast de beschermde ecologische zone van het groene Voorburg, de Broeksloot.”

Bewoner van de aangrenzende wijk in Voorburg menen dat een gezamenlijke visie nodig is. “Nog te vaak vernemen Voorburgers nieuwe bouwplannen pas in de media en vaak is het dan al te laat. Er lopen enkele juridische procedures , maar liever zijn we in gesprek.“

Met de spandoekenactie bij het Hoekblok vroegen de omwonenden om meer samenwerking. “We vragen B&W, politici en gemeentebesturen van Den Haag en Leidschendam-Voorburg, om meer tijd te nemen om stil te staan bij de consequenties van woontorens zoals nu gepland en ontworpen voor de Maanweg. Deze zijn niet meer van deze tijd.”

Meer berichten