Logo hetkrantje-online.nl
<p>Burgemeester Klaas Tigelaar spreekt de deelnemers aan de rolstoeldriedaagse toe (foto: Ot Douwes).</p>

Burgemeester Klaas Tigelaar spreekt de deelnemers aan de rolstoeldriedaagse toe (foto: Ot Douwes).

Rolstoeldriedaagse Schoorwijck kon eindelijk weer doorgaan

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Bij de ingang van WZH Schoorwijck aan de Zaagmolenstraat in Leidschendam speelde op donderdagavond 8 juli, de slotavond van de rolstoeldriedaagse, een draaiorgel vrolijke muziek, die vooral ouderen snel herkenden. Ook de Vliet Grieten traden op.

Burgemeester Klaas Tigelaar stond samen met Lida Teunissen de rolstoelers op te wachten. Haar man Frits en medeorganisator liep mee met de tocht via de verzetsheldenwijk richting Sytwendepark en terug langs de Vliet. Helaas werd de eerste dag afgelast vanwege de weersvoorspelling.

Burgemeester Klaas Tigelaar memoreerde in zijn toespraak dat na twee voorgaande jaren totaal afgelasten deze traditionele tocht van WZH Schoorwijck eindelijk wel kon doorgaan. Na bloemen voor het echtpaar Teunissen voor hun inzet werd er binnen in huize Schoorwijck het slot van de rolstoettocht 2021 gevierd met een hapje en een drankje.

De burgemeester sprak met diverse bewoners, die aan de tafeltjes hadden plaatsgenomen.


Nadat de Vliet Grieten lange tijd vanwege corona niet binnen mochten zingen kwamen zij de deelnemers aan de rolstoeldriedaagse binnenzingen (foto: Marianne de Wit).

De Vliet Grieten konden gelukkig dit jaar ook weer de bewoners van Schoorwijck binnenzingen. Normaal repeteren de Vliet Grieten in Schoorwijck op woensdagavond en genieten diverse bewoners ook van die repetities. Maar al vanaf maart 2020 was binnen zingen vanwege corona niet mogelijk. Het werd daarom een warm weerzien. Hopelijk kunnen de Vliet grieten in september de repetities in Schoorwijck hervatten.

Meer berichten