Logo hetkrantje-online.nl
<p>De fotografen Hein Athmer, Michel Groen en Hilbert Krane en filmers Ralph Schoonenboom, Cees Sierman en Joey Koeijvoets (foto: Nico van der Ven).</p>

De fotografen Hein Athmer, Michel Groen en Hilbert Krane en filmers Ralph Schoonenboom, Cees Sierman en Joey Koeijvoets (foto: Nico van der Ven).

Presentatie ‘Tijdsdocument Corona in LV’ geopend

  •   keer gelezen   Actueel

Tijdens de eerste golf van de coronacrisis Covid-19 namen Frank Rozenberg en Diederik Visser het initiatief om een Tijdsdocument te laten vervaardigen over de impact van de crisis in onze gemeente. 

Het Erfgoedpodium mocht het organiseren, de gemeente stelde € 50.000 beschikbaar. In de lokale media werkzame zzp’ers werden uitgenodigd met een voorstel te komen. Het resultaat is te zien in Museum Swaensteyn.

De gevolgen van de pandemie bleken heftig, zowel in sociaal, medisch als economisch opzicht. Maar ondanks alle ellende waren er ook lichtpuntjes, sloegen mensen zich er dapper doorheen, ontstonden er verrassende initiatieven en zocht men steun bij elkaar. Dat alles is zichtbaar gemaakt in drie fotoreportages, vier korte films en twee documentaires. 

De fotografen maakten ieder op hun eigen wijze een reportage. Hein Athmer richtte zijn lens op de gevolgen voor het kantoorleven, de uitvaartzorg en ‘take away’ horeca. Hilbert Krane maakte een reportage op sportscholen en sportverenigingen. Michel Groen toont de nachtelijke verlaten straten, bezocht vaccinatie- en testlocaties en bracht zelfs de acute zorg en de IC in HMC Westeinde in beeld. 

Ralph Schoonenboom maakte vier korte video’s over de gevolgen van de maatregelen voor een lerares, een horecaondernemer, een muzikant en een uitvaartondernemer. Daarnaast maakten Midvliet TV en LV-TV elk een documentaire waarin wordt teruggekeken en vooruit naar wat we er wellicht van leren.

De tentoonstelling is te bezoeken van 14 augustus t/m 19 september.  Reserveer een ticket via www.swaensteyn.nl.

Meer berichten