Logo hetkrantje-online.nl
<p>Een van de concerten is &#39;Een Koffer Vol Liedjes&#39; van Tony Neef, Maaike Widdershoven en Ruud Bos (foto: Mischa Muijlaert).</p>

Een van de concerten is 'Een Koffer Vol Liedjes' van Tony Neef, Maaike Widdershoven en Ruud Bos (foto: Mischa Muijlaert).

Zondagochtendconcerten naar Den Haag

  •   keer gelezen   Actueel

Regio - De bekende en populaire Zondagochtendconcerten worden als sinds 1984 (!) georganiseerd in de Grote Zaal van de Doelen te Rotterdam. Vanaf komend najaar zullen deze concerten ook plaatsvinden in het World Forum Theater te Den Haag.

Al ruim vijfendertig jaar worden de Zondagochtendconcerten georganiseerd in de Doelen. Wat deze concerten zo bijzonder en populair maakt heeft meerdere redenen. Allereerst de toegangsprijs. De organisatie van deze concerten vindt dat iedereen moet kunnen genieten van mooie muziek en leuke concerten, óók mensen met een wat kleinere portemonnee. En waar je normaal al snel rond de 30 à 40 euro voor een theaterconcert van een grotere artiest betaalt, betaalt men bij de Zondagochtendconcerten €14,50. Ongeacht welke artiest er die zondag komt optreden, dus óók voor bijvoorbeeld Herman van Veen. 

Alle deelnemende artiesten én de locatie en organisatie doen al die jaren water bij de wijn qua gages, zodat de toegangsprijs zo laag mogelijk kan blijven. Ook vinden veel bezoekers het fijn dat zij niet in het donker over straat hoeven als ze naar deze concerten gaan en dat het qua tijd fijn te combineren is met bijvoorbeeld een lunch na afloop of een dagje winkelen in de stad. Tel daarbij de hoge kwaliteit van de concerten en het afwisselende programma met alleen maar goede artiesten op en zie daar het recept voor zeer populaire en geliefde concerten bij een groot publiek.

In de Doelen is er dit seizoen – wegens diverse redenen waaronder corona en de vele concerten die in die locatie nog moeten worden ingehaald – alleen het Zondagochtendconcert “White Christmas at de Doelen” op zondag 19 december 2021 om 11.00 uur en om 19.00 uur.

Omdat de organisatie deze unieke Zondagochtendconcerten toch graag willen laten voortbestaan zijn wij op zoek gegaan naar een andere locatie en in het World Forum Theater in Den Haag werden we met open armen ontvangen om daar deze concerten te gaan organiseren. De concerten houden precies dezelfde formule als in Rotterdam: 1x75 minuten zonder pauze, € 14,50 per kaartje, vrij zitten.

Het programma voor het World Forum Den Haag is momenteel:

  • Zondag 26 september         Wiener Tradition
  • Zondag 3 oktober                Petra Berger – ode aan Barbra Streisand
  • Zondag 16 januari 2022      Meezingconcert Wannebiezz
  • Zondag 13 maart 2022        Een Koffer Vol Liedjes (Tony Neef, Maaike Widdershoven, Ruud Bos)
  • Zondag 27 maart 2022        Een Spaanse Zondagochtend met groot orkest en William Janz

Kaarten en meer informatie via www.zondagochtendconcerten.nl of tel. 010 4225244.Meer berichten