Logo hetkrantje-online.nl

Onthulling kunstwerk in de Westfield Mall

  •   keer gelezen   Actueel

In Westfield Mall of the Netherlands wordt op 21 oktober om 16:00 uur een kunstwerk onthuld dat de ontmoetingsfunctie van de oude Schakel in het voormalige Leidsenhage moet voortzetten en de Vlam van vrede en liefde onder de aandacht van het winkelend publiek brengt.

In 1972 werd bij de bouw van het winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam door de winkeliersvereniging, toen nog onder leiding van Anton Dreesman, besloten dat er er in navolging van winkelcentra als in Utrecht Hoog Catharijne een aandachtscentrum zou moeten komen. Het beheer werd overgedragen aan de Raad van Kerken Leidschendam. 

In het Stiltecentrum kon je een gratis kop koffie te drinken of een gesprek voeren. Er was regelmatig een juridisch en sociaal spreekuur. Ook was de Wereldwinkel er lange tijd in gevestigd en vonden regelmatig exposities van lokale kunstenaars plaats. En er brandde in navolging van de vredesvlam bij het Vredespaleis een vredesvlam. Talloze vrijwilligers hebben het centrum 50 jaar gaande gehouden, vele duizenden bezoekers liepen er even binnen.

Met de bouw van de Mall moest ook dit centrum verdwijnen. Afgesproken is toen met de bouwers, dat er in het nieuwe winkelcentrum hiervoor in de plaats een kunstwerk zou komen. Op het kunstwerk staat een infotekst plus een qr-code. Via die code kom je op de website van de Vlam met info over de kunstenaars, een inspirerende tekst én telefoonnummers waarmee contact gelegd kan worden met een luisterend oor en adressen voor juridische en financiële hulpverlening. 

Het kunstwerk komt op initiatief van de Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg in de Mall te staan.

Meer berichten