Logo hetkrantje-online.nl
<p>De bibliotheek heeft de hulp ingeroepen van jongeren van het Veurs Lyceum om idee&euml;n te krijgen voor een nieuwe inrichting. </p>

De bibliotheek heeft de hulp ingeroepen van jongeren van het Veurs Lyceum om ideeën te krijgen voor een nieuwe inrichting.

Scholieren denken mee over inrichting van de bibliotheek

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Leerlingen van klas 2 van het Veurs Lyceum Technasium uit Leidschendam gaan een ontwerp maken voor de inrichting van de jeugdafdeling van de bibliotheek in Leidschendam en Voorburg.

Maandag 27 september en 4 oktober bezochten meer dan 70 leerlingen van het Veurs Lyceum Technasium de bibliotheek in Voorburg. Zij kwamen voor de start van het project ‘Bibliotheek van de Toekomst’. Bibliotheekdirecteur Gerard Hendriks ontving de leerlingen, leidde hen rond en maakte hen enthousiast voor de opdracht. Tot slot ondertekenden de leerlingen en de directeur samen een samenwerkingsovereenkomst.

Uit het participatietraject van de gemeente Leidschendam-Voorburg kwam naar voren dat kinderen en jongeren graag een combinatie willen zien van lezen, spelen en nieuwe technologieën. De jeugdafdeling van de bibliotheek is nu voornamelijk ingericht met boekenkasten. De bibliotheek wil graag dat de inrichting van de bibliotheek meer aansluit bij de belevingswereld van jeugd en jongeren.

Daarom heeft de bibliotheek de hulp ingeroepen van het Veurs Lyceum om jongeren hierbij te betrekken en ideeën te krijgen voor een nieuwe inrichting. De leerlingen werken daar in groepjes aan. Ze kunnen kiezen voor een meubel of het inrichten van de hele jeugdafdeling. Eind november presenteren de leerlingen hun ideeën aan de bibliotheek.

De bibliotheek beslist dan welke ideeën in de nieuwe vestiging(en) kunnen worden toegepast.

Meer berichten