Logo hetkrantje-online.nl
<p>Tijdens de herfstvakantie kun je op het Landgoed Duivenvoorde volop op zoek naar paddenstoelen &nbsp;(foto: Toos Ramakers).</p>

Tijdens de herfstvakantie kun je op het Landgoed Duivenvoorde volop op zoek naar paddenstoelen  (foto: Toos Ramakers).

Diverse herfstvakantie-activiteiten in en rond Kasteel Duivenvoorde

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Deze herfstvakantie organiseert Kasteel Duivenvoorde op het landgoed tussen Leidschendam en Voorschoten voor jong en oud allerlei speciale activiteiten.

In het kasteel zelf is de Familietour door de historische vertrekken met de prachtige collecties. De tour is ingesproken door verschillende nazaten van de diverse adellijke families die het kasteel in de afgelopen 800 jaar bewoonden. Spannende en bijzonder verhalen. Met een koffertje in de hand vol met opdrachten gaan de kinderen op ontdekkingstocht door het kasteel. 

Maar ook in het park zijn er herfst-activiteiten voor kinderen, ouders en grootouders. Door het wandelpark worden tijdens de vakantie op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober om 11.00 uur speciale herfstwandelingen voor kinderen georganiseerd. Paddenstoelen en speciale mossen worden gespot en natuurlijk is het de bedoeling dieren te spotten die echt bij de herfst horen. Hoe maken de bomen zich klaar voor de winter? Dat ontdek je allemaal tijdens de herfstwandeling voor het hele gezin. Wees er snel bij want de groepsgrootte is beperkt. Na afloop krijgen alle kinderen een leuke verrassing om zelf thuis nog meer te ontdekken over de herfst.

In de museumwinkel, binnen in het kasteel in de prachtige Groene Salon, zijn in de herfstvakantie verschillende nieuwe leuke streekproducten zoals eigen honing, kweekpeergelei, dennensiroop en het negentiende-eeuws familierecept, Slemp, te koop.

In de herfstvakantie is Kasteel Duivenvoorde van vandaag tot en met zondag 24 oktober open tussen 12.00 en 16.00 uur. Voor families is er de speciale familietour. Nazaten van de oorspronkelijke bewoners nemen u mee in de audiotour door het kasteel. 

De herfstwandelingen starten buiten op het voorplein om 11.00 uur. Het is wenselijk om vooraf uw ticket via de webshop aan te schaffen.

Kaartjes zijn te boeken via www.kasteelduivenvoorde.nl.

Meer berichten