Logo hetkrantje-online.nl
<p>Bij de bibliotheek kunnen mensen terecht als ze vragen hebben over de CoronaCheck. </p>

Bij de bibliotheek kunnen mensen terecht als ze vragen hebben over de CoronaCheck.

Bibliotheek kan u helpen met coronacheck

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Sinds enkele weken heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig om bijvoorbeeld een restaurant, café, bioscoop, theater of evenement te bezoeken. 

Met de CoronaCheck-app maak je zelf op je mobiel een coronabewijs. Het coronabewijs is een persoonlijke QR-code. Dat is een vierkant met zwarte en witte blokjes. Je bewijst met je QR-code dat je gevaccineerd bent, negatief getest bent of hersteld bent van corona. Je laat je coronabewijs bij de ingang scannen als je bijvoorbeeld een restaurant, sportkantine, bioscoop, optreden of festival bezoekt. Je laat ook meteen je identiteitsbewijs zien, zodat het zeker is dat de QR-code bij jou hoort. De Nederlandse QR-code laat je scannen bij locaties in Nederland waar het coronabewijs nodig is. De internationale QR-code laat je scannen in het buitenland of als je de grens overgaat. Bijvoorbeeld op de luchthaven.

Vind je het maken van een coronabewijs op je mobiel lastig? In de bibliotheek in Leidschendam is er een Informatiepunt Digitale Overheid (www.bibliotheekaandevliet.nl/ido). Hier kunnen mensen terecht als ze vragen hebben over de CoronaCheck. Ellie Roerade vroeg hulp in de bibliotheek bij het aanmaken van het coronabewijs: “Ik ben daar heel goed geholpen. Meestal vraag ik dit soort dingen aan mijn kleinkinderen, maar zij zijn op vakantie. Ik dacht toen gelijk: ik ga naar de bibliotheek, want zij bieden hulp bij heel veel dingen. Waar kennis is, daar moet je heen, en dat is de bibliotheek!”.

Wie liever een coronabewijs op papier heeft, gaat naar de website coronacheck.nl/print. Je kan daar het coronabewijs printen. Lukt dat niet? De bibliotheek kan je ook helpen met een papieren coronabewijs. Meer info ook op coronacheck.nl, of bel met 0800-1421. Deze helpdesk is elke dag geopend van 08:00 tot 20:00 uur. Of stuur een e-mail naar helpdesk@coronacheck.nl.

Meer berichten