Logo hetkrantje-online.nl
woontip

Zo realiseer je de mooiste vloeren

  •   keer gelezen   Actueel

De vloer van je woning is heel belangrijk. Daarom is het aan te raden om je eens goed in de mogelijkheden te verdiepen. Er zijn verschillende soorten vloeren die je in je woning kunt plaatsen. De vloer kan de uitstraling enorm beïnvloeden. Zoek daarom een vloer uit die goed op jouw wensen aansluit. Hieronder noemen we verschillende tips voor het realiseren van een prachtige vloer. Na het lezen van deze pagina heb je een beter beeld van welk type vloer goed bij je past.

De vloer van epoxy giethars

We zien steeds vaker de vloeren van epoxy giethars voorbijkomen. Dat is niet gek, want dit type vloer heeft ontzettend veel voordelen. Om te beginnen is epoxy naadloos. Het voordeel daarvan is dat dit beter is voor de hygiëne in huis. Tussen de naden in een vloer kan namelijk vuil gaan zitten. Daarom kiest men steeds vaker voor een naadloze vloer. Epoxy is ook verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur. Daarnaast kunnen er ook tekeningen of afbeeldingen in dit type vloer verwerkt worden. Met epoxy giethars kun je dus echt prachtige vloeren realiseren. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar het is ook mogelijk om dit type vloer door een expert te laten plaatsen.

Een vloer van epoxy giethars is ontzettend gemakkelijk te onderhouden. Dit type vloer kun je eenvoudig dweilen en vegen, waarna de vloer weer prachtig schoon is.

De vloer van woonbeton

Nog een populair type vloer dat we in veel moderne woningen zien verschijnen, is de vloer van woonbeton. Dit type vloer is net als de vloer van epoxy giethars grotendeels naadloos. Woonbeton wordt alleen gestort en een vloer van giethars wordt gegoten. De vloer van beton is bovendien een stuk harder. Met behulp van woonbeton kan een hele natuurlijke uitstraling gerealiseerd worden. Daarnaast is ook dit type vloer zeer goed te onderhouden.

Woonbeton of toch maar een gietvloer?

Zowel de vloer van woonbeton als de gietvloer zijn op het moment zeer populair. Beide vloeren zijn ook een zeer goede keuze. Het is maar net welk type vloer je zelf het mooist vindt. De uitstraling kan namelijk verschillen. Qua eigenschappen komen de vloeren erg overeen. Daarom is het vooral een kwestie van uitstraling. Verdiep je dus goed in de verschillende vloeren en bedenk je met welk type vloer jij de gewenste uitstraling kunt krijgen.

Advies vragen aan een specialist

Als je twijfelt over welk type vloer het best op jouw wensen aansluit, is het een goed idee om eens een specialist om advies te vragen. Dat is de beste manier om te bepalen welke vloer geschikt is voor jou. Een specialist zal namelijk advies geven aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Zo vinden jullie samen al snel een vloer die perfect bij jou en bij je woning past.

Meer berichten