Logo hetkrantje-online.nl

GBLV wil spoeddebat over achterstand kinderen in Prinsenhof

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De fractie Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) wil een spoeddebat met betrekking tot de berichtgeving (o.a. door Omroep West) over de achterstand van schoolkinderen zoals die door de directrice van basisschool De Springplank in Leidschendam-Voorburg zijn geuit.

De reden voor dit verzoek betreft de grote zorg van de fractie over de geschetste problematiek en de vraag of deze problematiek zich ook in andere wijken van de gemeente voordoet. Verder is GBLV verrast dat de gemeente klaarblijkelijk niets aan deze problematiek heeft gedaan.

De Springplank ligt in de Leidschendam Noord waarvoor de raad het Versterkingsprogramma heeft vastgesteld. Het debat gaat primair niet over het Versterkingsprogramma, maar over de vraag hoe het kan dat vanuit de portefeuille onderwijs en jeugd niet al veel eerder actie is ondernomen.

“Kinderen lopen hier motorisch achter. Ze kunnen nog geen potlood vasthouden als ze met school starten. Dat hebben ze nooit geleerd of gedaan. Ook het zelf aankleden en ‘simpele’ motorische oefeningen zijn te lastig”, meldt directrice Sharon Schouwenaar van De Springplank op TV West. Ze spreek verder over kinderen die op hun vierde nog met een luier om naar school komen.

GBLV wil het debat graag voren met de portefeuillehouder Onderwijs en Jeugd en niet met de programmawethouder Versterkingsprogramma Leidschendam Noord. Dat deze drie portefeuilles (Onderwijs, Jeugd en Versterkingsprogramma) in de persoon van wethouder Bouw (CDA) samenkomen is de partij bekend.

De GBLV verzoekt het spoeddebat als eerste inhoudelijke agendapunt van de eerstvolgende raadsvergadering te agenderen. “Mocht dat niet mogelijk zijn, dan verzoeken wij u om daadwerkelijk een extra raadsvergadering uit te schrijven op de kortst mogelijke termijn”, aldus Frank Rozenberg, namens GBLV.

De Springplank is gevestigd in brede School De Waterlelie (foto: Jan Harm Bakhuys).

Meer berichten