In totaal kregen 840 kinderen in Leidschendam-Voorburg cadeautjes via Sintvoorieder1 en stichting Leergeld (foto: Chris Bransz).
In totaal kregen 840 kinderen in Leidschendam-Voorburg cadeautjes via Sintvoorieder1 en stichting Leergeld (foto: Chris Bransz).
sinterklaas

Pakjesavond voor 840 kinderen dankzij Sinterklaasactie

vr 3 dec 2021, 15:00 Actueel

Leidschendam-Voorburg - Bij pakjesavond horen cadeautjes. Daarom kregen 840 kinderen in Leidschendam-Voorburg, voor wie Sinterklaas vieren niet vanzelfsprekend is, cadeautjes via Sintvoorieder1 en stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. 

Wethouder Floor Kist is blij met de actie: “Ieder kind moet het Sinterklaasfeest kunnen vieren. Dank aan alle vrijwilligers van Leergeld Leidschendam-Voorburg, SintvoorIeder1 en de bibliotheek. Dankzij hun inspanningen worden alle kinderen ook dit jaar weer blij verrast op pakjesavond.” 

Zowel Sintvoorieder1 als Leergeld Leidschendam-Voorburg draaien volledig op vrijwilligers. Dit jaar registreerde Leergeld alle gezinnen die zich aanmeldden voor de actie en de bibliotheek stelde haar locaties in Voorburg en Leidschendam beschikbaar om de cadeautjes uit te delen.  Sintvoorieder1 zorgde ervoor dat alle cadeautjes voor de kinderen er kwamen, netjes waren gesorteerd en ingepakt. Sintvoorieder1 kan financiële bijdragen, snoepgoed en cadeaus goed gebruiken. Kijk hiervoor op www.sintvoorieder1.nl/help-mee

Leergeld steunt kinderen in gezinnen met een laag inkomen, die buiten de boot dreigen te vallen. Onder het motto nu meedoen straks meetellen zorgt de stichting voor bijvoorbeeld fietsen. En dat kinderen kunnen meedoen met sport, zwemles, cultuur en scouting.  Meer informatie en steunmogelijkheden op www.leergeld.nl/leidschendamvoorburg.

De gemeente heeft allerlei regelingen om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te kunnen laten doen in de samenleving. Meer info op www.lv.nl/minima.

Uit de krant