De vloeiende witte lijnen die de gevel kenmerken zijn als een zijden sjaal die om het gebouw is gewikkeld en ogen gracieus en verbindend (foto: Hans van Veen).
De vloeiende witte lijnen die de gevel kenmerken zijn als een zijden sjaal die om het gebouw is gewikkeld en ogen gracieus en verbindend (foto: Hans van Veen).

Prijzen voor ontwerp Westfield Mall of the Netherlands

za 4 dec 2021, 10:00 Actueel 366 keer gelezen

Leidschendam - Voor hun werk aan het voor het Westfield Mall of the Netherlands project, is het gerenommeerde Amsterdamse architectenbureau MVSA Architects driemaal onderscheiden in het kader van de prestigieuze European Property Awards. De awards werden uitgereikt tijdens een virtuele ceremonie.

Amsterdam – MVSA Architects wordt tijdens de European Property Awards driemaal onderscheiden voor hun werk aam het Westfield Mall of the Netherlands project, waarbinnen een alledaags winkelcentrum is getransformeerd tot een next-level, allround stedelijke bestemming voor vrijetijdsbesteding. Tijdens de virtuele ceremonie op 2 december 2021 nam het veelgeprezen architectenbureau een European Property Award in de categorie Retail Interior in ontvangst. In de categorieën Retail Architecture en Leisure Architectuur heeft MVSA Architects het hoogste niveau van vijf sterren behaald.

Het nabij Den Haag gerealiseerde Westfield Mall of the Netherlands is een visionair project, waarin bestaande bebouwing van 70.000 m2 is getransformeerd tot het grootste winkelcentrum van Nederland, met 200.000 m2 aan ruimte. “Door het nieuwe ontwerp is het winkelaanbod verrijkt met een keur aan enerverende nieuwe functies en diensten die voor de ‘wow’-factor zorgen. De sterke en spectaculaire ontwerpidentiteit is architectonisch ambitieus en past volledig bij de beoogde hoogwaardige retailcontext. Zo illustreren bijvoorbeeld de vloeiende witte lijnen die de gevel kenmerken, de ambitie. Gebaseerd op het idee van een zijden sjaal die om het gebouw is gewikkeld, ogen ze gracieus en verbindend”, aldus European Property Awards.

Jean-Marie Tritant, Chief Executive Officer bij Unibail-Rodamco-Westfield is zeer blij met de erkenning in de vorm van de European Property Awards. “Het is een erkenning van Westfield Mall of the Netherlands en onderstreept andermaal het enthousiasme waarmee ons concept is ontvangen. Sinds de opening in maart 2021 hebben al 8 miljoen bezoekers hun weg gevonden naar Westfield Mall of the Netherlands. De aanpak van MSVA en URW Concept Studio, in samenwerking met Saguez & Partners, STAAT en Heyliggers, heeft ons in staat gesteld om wat ooit een klein verouderd en vooral lokaal winkelcentrum was volledig om te vormen tot een internationaal relevante bestemming. Eentje die duurzaam is, voor verbinding zorgt en open staat voor iedereen. Ons motto ‘Reinvent Being Together’ wordt volledig weerspiegeld in het centrum. Ik wil daarvoor de in- en externe teams teams intern en extern bedanken, evenals onze lokale partners, die ongelooflijk hard hebben gewerkt om dit baanbrekende project voor de Nederlandse markt te realiseren.”

Roberto Meyer, oprichter en hoofdarchitect van MVSA, is eveneens trots en noemt Westfield Mall of the Netherlands als leisure locatie een unieke ervaring. “Het is een next-level winkellocatie met een architectonische ambitie van hoog niveau. We zijn vereerd dat we maar liefst drie European Property Awards voor het project mogen ontvangen en dat het project een geheel nieuwe standaard zet voor winkelbestemmingen in het tijdperk van internet.”

Westfield Mall of the Netherlands zal nu deelnemen aan de algemene Europese prijzen in de vijfsterren categorieën, en concurreren op internationale schaal met de allerbeste winkel- en vrijetijdsarchitectuur.

Uit de krant