Opening van de fitplek aan de Leenkamp (foto: gemeente LV).
Opening van de fitplek aan de Leenkamp (foto: gemeente LV).

Nieuwe fitplaats geopend aan Leenkamp in Leidschendam

Actueel 151 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder sport Astrid van Eekelen opende donderdag 13 januari een fitplaats aan de Leenkamp in de wijk ‘t Lien in Leidschendam. 

Een plek waar inwoners, zeker tijdens de aanhoudende lockdown, buiten kunnen sporten en bewegen. Voor elke inwoner is er wat te beleven want de fitplaats heeft een diversiteit aan toestellen en er is een obstacleparcours aanwezig. Inwoners kunnen daarnaast gratis gebruik maken van de Sport & Fitness app. Via een QR-code op de toestellen is de app makkelijk te downloaden en krijg je bijvoorbeeld informatie over het toestel, de oefening en welke spiergroep(en) je traint. 

Wethouder Van Eekelen: “Het is meer dan ooit belangrijk dat inwoners kunnen sporten en bewegen om gezond en vitaal te blijven. De fitplaats in de wijk Leenkamp is een mooie aanwinst. Jong en oud kan zich vermaken op de verschillende toestellen en digitale begeleiding is beschikbaar. En dat allemaal in de frisse buitenlucht!”

Door de huidige coronamaatregelen heeft de opening in een kleinschalige setting plaatsgevonden waar partner Sport en Welzijn een leuk circuitje organiseerde voor de kinderen van basisschool De Tandem. De leerlingenraad van de school heeft o.a. meegedacht over het ontwerp van de fitplaats.

Uit de krant