De politie hield de 39-jarige Voorburger dinsdag 11 januari aan in Amsterdam.
De politie hield de 39-jarige Voorburger dinsdag 11 januari aan in Amsterdam.

Voorburgse handelaar in harddrugs langer vast

Actueel 271 keer gelezen

Voorburg - Tegen een 39-jarige verdachte van handel in harddrugs uit Voorburg is door de rechter-commissaris in ‘s-Hertogenbosch afgelopen week voor 14 dagen bewaring bevolen.

De politie hield de 39-jarige man dinsdag 11 januari aan in Amsterdam. De aanhouding vond plaats naar aanleiding van het aantreffen van 440 kilogram MDMA in een voertuig in december 2019. Agenten controleerden toen een bestelauto. Zij troffen in de laadruimte een tas en dozen aan. Hierin bleek ruim 440 kilogram MDMA te zitten. De politie hield hierop de nu 41-jarige chauffeur aan. Deze werd in 2020 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. 

MDMA is de werkzame stof in XTC-pillen. Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur onderzochten de zaak verder. Bij dit onderzoek kwam de dinsdag aangehouden Voorburger in beeld. Hij had vermoedelijk een aansturende rol bij het transport in 2019. Bij de doorzoeking in het pand in Amsterdam zijn gegevensdragers, een kleine hoeveelheid verdovende middelen en een duur horloge aangetroffen en in beslag genomen.

Uit de krant

Uit de krant