De pand Panthause met zangeres Joan de Bruyn Kops uit Leidschendam-Voorburg (foto: pr).
De pand Panthause met zangeres Joan de Bruyn Kops uit Leidschendam-Voorburg (foto: pr).

Band Panthause neemt afscheid met nieuwe single

Actueel 98 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De pand Panthause met zangeres Joan de Bruyn Kops uit Leidschendam-Voorburg heeft een nieuewe single uitgegbracht, genaamd Y. Het is tegelijkertijd hun afscheid.

De single is onderdeel van hun aankomende debuut EP die ze als afscheidscadeau gaan uitbrengen, de band heeft er namelijk voor gekozen om hun avontuur samen te beëindigen. In de aanloop naar deze knallende afsluiter hebben ze besloten om als serenade aan hun fans alvast de single Y uit te brengen.

Oh oh, de liefde. Heerlijk als het goed gaat, zenuwslopend wanneer alles niet volgens plan verloopt. Desondanks probeer je de schijn hoog te houden waardoor alles soms beter lijkt dan het is. Dit lastige fenomeen werd natuurlijk verwerkt door er een nummer over te schrijven. En zo is Y het speelse vervolg geworden, op de meeslepende debuutsingle Low. 

Y neemt je mee in de manipulatieve en vermoeiende spelletjes die gespeeld worden in een ongezond liefdesleven, waarin een twijfelachtige waarheid en buitensporig zelfvertrouwen resulteert in een wankele bedoeling, gevuld met onrust en bedrog. 

Dit uit zich in een stevige Pop-Rock hit, die klinkt als een misgelopen relatie tussen Nirvana en de Spice Girls. Met het stoeigevecht tussen de dartelende bas en bijdehante gitaar, gooien de bandleden wat suiker bij de azijn en brengen ze deze plakkerig fuzz-rock song tot leven.

Uit de krant