Na twee jaar gaat de Elfdorpentocht weer van start (foto: pr).
Na twee jaar gaat de Elfdorpentocht weer van start (foto: pr).

Elfdorpentocht 2022 gaat eindelijk weer door

Actueel 456 keer gelezen

Stompwijk - Toerclub Stompwijk organiseert op zondag 1 mei de 29e Elfdorpentocht. Na 2 jaar van afgelastingen is iedereen weer van harte welkom om een van de mooie routes te komen fietsen.

Er worden zowel recreatieve routes als toerroutes aangeboden. De recreatieve routes zijn uitermate geschikt om bijvoorbeeld met het gezin te rijden. Ook op de e-bike ben je natuurlijk van harte welkom. Deze geheel nieuwe routes van 25 en 45km gaan in noordwestelijke richting en bieden ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden. 

Daarnaast zijn de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km opnieuw uitgezet. Deze zijn op een aantal punten gewijzigd en vooral geschikt voor de racefietsers die een beetje willen doorrijden. Ieder jaar blijkt uit de vele reacties dat het menigeen verrast dat er in de drukke Randstad nog zoveel landelijk gefietst kan worden. Alle fietsroutes vermijden de stedelijke gebieden en voeren de deelnemers over wegen waarin geen verkeerslicht voorkomt. 

Men kan dit jaar weer de hele dag terecht bij startplaats De Bles. Dr. van Noortstraat 154. Ook is er voor de toerroutes weer een startplaats in Maasland: Café ‘t Wapen van Maeslant. Kerkweg 42. 

Kijk voor de starttijden en overige informatie op www.toerclubstompwijk.nl. Vragen kun je stellen op: info@toerclubstompwijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant