De dag ging van start met de ‘FitTop10’ dans van Kinderen voor Kinderen en wethouder van Eekelen danste ook mee (foto: pr SenW).
De dag ging van start met de ‘FitTop10’ dans van Kinderen voor Kinderen en wethouder van Eekelen danste ook mee (foto: pr SenW).

Koningsspelen mede dankzij heerlijk weer opnieuw een groot succes

Actueel 378 keer gelezen

Voorburg - Bij OBS De Parachute in Voorburg werden op vrijdag 22 april de Koningsspelen feestelijk geopend met een dansje en een gezond Koningsontbijt. 

OBS De Parachute is één van twaalf scholen in Leidschendam-Voorburg die mee deed aan de 10e editie van de Koningsspelen. De dag ging om 8.30 uur van start met de ‘FitTop10’ dans van Kinderen voor Kinderen. De leerlingen hadden flink geoefend en wethouder van Eekelen danste ook mee. Na de opening volgde het Koningsontbijt in de klassen en deden kinderen mee aan allerlei Koningsspelen activiteiten.

(foto: Ap de Heus).

Het thema van deze Koningsspelen was ‘Voel je Fit!’. Dit sluit goed aan bij de JOGG aanpak - Gezonde jeugd, Gezonde toekomst - van de gemeente. Met het Koningsontbijt konden kinderen op een feestelijke manier ervaren hoe belangrijk het is om elke dag te ontbijten. Een goed ontbijt geeft ieder kind in de groei de energie die het nodig heeft om te leren, te sporten en te spelen. Een gezonde start van de dag met een gezond ontbijt is niet voor iedereen vanzelfsprekend, daarom is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. 

“Ik hoop dat alle kinderen een gezellige dag hebben samen met veel sportplezier op de Koningsspelen! Samen sporten en bewegen is hartstikke leuk en zeker ook gezond” , aldus wethouder van Eekelen.

Na het ontbijt deden leerlingen mee aan verschillende activiteiten zoals de sponsorloop, spelletjes spelen en knutselen. “We vinden het belangrijk dat de kinderen veel bewegen. Daarom doen we mee met de Koningsspelen, zo leren ze op een leuke manier dat beweging goed voor je is. We hebben, heel toepasselijk, een sponsorloop aan het event gekoppeld, om extra financiële middelen op te halen. Daarmee kunnen we ons achter schoolplein verbeteren met nieuwe speeltoestellen”, laat adjunct directeur Ellen Krenning weten.

(foto: Ap de Heus).

De Koningsspelen waren kortom, mede door het heerlijke weer, opnieuw een groot succes.

(foto: Ap de Heus).

De activiteiten op de basisschool werden mede uitgevoerd door SenW Buurtcoach Tessa, met ondersteuning van eerstejaars studenten van het ROC Mondriaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant