Het winnende team op het strand. (Foto: PR)
Het winnende team op het strand. (Foto: PR)

Voorburgse Rugby Club succesvol op North Sea Beach Rugby

Actueel 481 keer gelezen

Afgelopen weekend vond in Scheveningen North Sea Beach Rugby 2022 plaats, een meerdaags nationaal en internationaal beachrugby evenement in Den Haag. Dit jaar waren er bijna 180 teams in verschillende leeftijdsgroepen en uit verschillende landen. De Voorburgse Rugby Club deed mee met verschillende jeugdteams.

Al bij de start van het toernooi afgelopen zaterdag zit de sfeer er tijdens de warming-up goed in. De zon schijnt flink, uit de boxen komen vrolijke disco deuntjes en in de verte wapperen in de havens van Scheveningen de vlaggetjes van Vlaggetjesdag. De spellers van de VRC hebben er zin in. Rugbyen op het strand geeft een extra dimensie aan deze sport. Het mulle zand en de hitte maken de wedstrijden nog vermoeiender, maar daartegenover staat dat tackelen en getackeld worden op het strand erg leuk en lekker is. De kinderen maken er dankbaar gebruik van: ze spelen goed en tackelen veel en vaak. Er wordt gespeeld tegen teams uit heel Nederland, van Groningen tot Limburg.

Finale in het Beach-stadium
Gedurende de dag weten de teams van de VRC Turven (kinderen van 6 en 7) en Benjamins (kinderen van 8 en 9) het te schoppen tot in de finale. Een knappe prestatie met zoveel goede tegenstanders. De finale wordt gespeeld in het Den Haag Beach Stadium! Dat geeft een extra dimensie aan de laatste wedstijd: rugbyen met zoveel toeschouwers maakt het extra spannend. Uiteindelijk weten zowel de VRC Turven, als de Benjamins de finale (net) niet te winnen. Beide teams eindigen als tweede. Ondanks een korte teleurstelling nét na het verlies, overheerst uiteindelijk de trots en blijdschap. Wat een geweldige prestatie en wat een fantastisch toernooi. “In 2023 komen we terug en pakken we de hoofdprijs!”

Nieuwe club
De Voorburgse Rugby Club (VRC) is een nieuwe club, opgericht in 2015. De club richt zich volledig op de jeugd en heeft als missie iedereen te laten genieten op recreatief en competitief niveau van de rugby way of life! We begonnen in september 2015 met teams voor de leeftijdsgroepen Guppen (4-5 jaar) en Turven (6-7 jaar). In januari 2016 zijn we gestart met de leeftijdscategorieën Benjamins (8-9 jaar), Mini’s (10-11 jaar) en Cubs (12-13 jaar). In seizoen 2017 hebben we ook de leeftijdscategorie Junioren (14-15 jaar) toe kunnen voegen. Dit team groeide in 2019-2020 door tot een Colts-team, dat met RC Delft een clusterteam vormde. De Junioren-leeftijdsgroep was in dit seizoen niet vertegenwoordigd.

Zo groeien we met al onze teams mee, zodat de kinderen tot hun 17e kunnen blijven spelen bij de Voorburgse Rugby Club. In 2020-2021 vormt onze oudste jeugd een Colts-team en zijn we bezig met het formeren van een Junioren-team. Meer info: https://voorburgserugbyclub.nl.

Uit de krant

Uit de krant