Zondagavond 10 juli is er een meditatief avondgebed met liederen uit Taizé, om 19.30 uur in de Koningkerk te Voorburg. (Foto: archief)
Zondagavond 10 juli is er een meditatief avondgebed met liederen uit Taizé, om 19.30 uur in de Koningkerk te Voorburg. (Foto: archief) hilbert van essen

Taizé avondgebed in de Koningkerk

Actueel 12 keer gelezen

Voorburg - Laatste maandelijkse Taizé Avondgebed! Zondagavond 10 juli is er een meditatief avondgebed met liederen uit Taizé, om 19.30 uur in de Koningkerk te Voorburg (kerk open om 19.00 uur). De Koningkerk staat op de hoek van de Bruinings Ingenhoeslaan en de Julianalaan in Voorburg.

Het meditatief avondgebed is gebaseerd op de gebeden zoals die drie keer per dag in de gemeenschap van Taizé plaatsvinden. Stilte om te mediteren speelt een grote rol in dit avondgebed. Stilte om tot rust te komen, na te denken over de teksten of gewoon om stil te zijn. Bijvoorbeeld op de plek waar je een preek zou verwachten is een lange stilte van rond de tien minuten. Wat je geloofsovertuigingen ook zijn, je bent welkom.
Zingen
Naast stilte is ook zingen is een belangrijk element in deze vieringen. ‘Zing Christus tot de serene vreugde’, opperde broeder Roger, de stichter van Taizé. Door samen te zingen wordt tegelijkertijd een persoonlijke relatie met God en een gemeenschap tussen ons geschapen. Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken als gebedsintentie.
Kijk voor meer informatie op www.taize.fr/nl

Na afloop van het Taizé avondgebed is er bij de thee gelegenheid om na te praten.

Aanmelden
De Taizé Avondgebeden krijgen na de zomer een andere vorm met zangrepetitie en een maaltijd. Stuur een email naar Carolien Sleven via taizevoorburg@gmail.com om u aan te melden voor de mailinglijst en op de hoogte te blijven.

Taizé Avondgebeden 2022/2023: 9 oktober, 8 januari, 12 maart, 11 juni.

Uit de krant

Uit de krant