Een impressie.
Een impressie.

Woningcorporaties onthullen ontwerp negentig woningen Leidschendam

Actueel 13 keer gelezen

Leidschendam - Woningcorporaties WoonInvest en Vidomes en bouwer Boele & van Eesteren gaan negentig huurappartementen bouwen aan de Nieuwstraat en Venestraat in Leidschendam. Op dinsdag 5 juli werd tijdens een inloopbijeenkomst in Het Tolhuis het ontwerpplan ‘De Bres’ gepresenteerd aan omwonenden, belanghebbenden en (oud-)huurders. 

De huidige woningen aan de Nieuwstraat en Venestraat zijn naoorlogse portiek-etagewoningen. Uit grondig onderzoek bleek dat renovatie niet tot de gewenste verbetering van het wooncomfort zou leiden. Daarom is gekozen voor sloop en nieuwbouw. Het woongebouw van Vidomes dat op deze locatie stond is al eerder afgebroken. De twee woongebouwen die er nu nog staan zijn van WoonInvest en worden begin volgend jaar gesloopt. Voor de nieuwbouw werkten WoonInvest en Vidomes samen met Boele & van Eesteren het ontwerpplan ‘De Bres’ uit.

Moderne energiezuinige woningen
In drie woongebouwen realiseren WoonInvest en Vidomes respectievelijk 72 en 18 huurwoningen. Het gaat om twee-, drie- en vierkamerappartementen in de sociale- en middenhuur. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. In de woongebouwen is een lift aanwezig.

Oplevering in 2024
In het eerste kwartaal van 2023 start men met de sloop van de twee woongebouwen van WoonInvest. In 2024 levert de aannemer de drie nieuwe woongebouwen in fasen op. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de eerste woningen start de verhuur via de website van Woonnet Haaglanden. Via de websites www.wooninvest.nl/over-wooninvest/onze-projecten en www.vidomes.nl/de-bres wordt u op de hoogte gehouden.

Uit de krant

Uit de krant