De stichting Duurzaam overhandigt een bomenplan aan wethouder Floor Kist (foto: Michel Groen).
De stichting Duurzaam overhandigt een bomenplan aan wethouder Floor Kist (foto: Michel Groen). Michel Groen_MG Fotografie

Stichting Duurzaam zoekt vrijwilligers

Actueel 23 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg heeft voor komend seizoen veel plannen en initiatieven. Echter, dat kan alleen als er genoeg handen zijn om mee te helpen deze plannen uit te voeren. Daarom zoekt de Stichting vrijwilligers, die het leuk vinden mee te denken en mee te werken. 

Er is vooral behoefte aan een penningmeester, die ons kan helpen onze initiatieven in goede financiële banen te leiden, en aan een secretaris, die als aanspreekpunt wil fungeren en vergaderingen voorbereidt. Daarnaast worden vrijwilligers gezocht die een thema of activiteit willen ondersteunen.

De Stichting Duurzaam bestaat al bijna 30 jaar en richt zich op het verduurzamen en vergroenen van de gemeente. Daarbij worden inwoners met informatie ondersteund en bij elkaar gebracht, bijvoorbeeld door een informatieavond over een bepaald thema te organiseren. Maar is de stichting kritisch naar de gemeente en worden zowel de wethouders als de gemeenteraad aangespoord om actiever te zijn waar het gaat om energietransitie, klimaatverandering, luchtkwaliteit, behoud en uitbreiding van groen en het terugdringen van afval. Ook wordt druk uitgeoefend op projectontwikkelaars om bouwplannen zo groen mogelijk te maken en bomen zoveel mogelijk te sparen.

Dit kost echter tijd en inzet, en een voltallig bestuur. Wie komt de stichting versterken? Wie komt helpen acties te organiseren? Heb je een paar uur per week over, en wil je je inzetten voor een groene en duurzame gemeente, neem dan contact op met voorzitter Marjan van Giezen via de e-mail: marjanvangiezen@icloud.com.

Uit de krant

Uit de krant