Politie en ambulance bij de bestelauto in de Beijnenstraat waar de overval plaatsvond (foto: Daan van den Ende).
Politie en ambulance bij de bestelauto in de Beijnenstraat waar de overval plaatsvond (foto: Daan van den Ende). Daan van den Ende

Eigenaar avondwinkel bij overval met hamer op hoofd geslagen

Actueel 79 keer gelezen

Voorburg - De eigenaar van avondwinkel Hoop aan de Bruijnings Ingenhoeslaan is woensdagavond gewond geraakt bij een overval. 

De eigenaar had net de avondwinkel afgesloten en stapte in zijn geparkeerde bestelbus aan de Beijnenstraat, toen twee mannen hem overvielen. De verdachten eisten geld en mishandelden het slachtoffer. Ze sloegen hem meerdere malen met een hamer. Hij heeft zich nog verdedigd door boodschappen, zoals blikjes drinken, van zich af te gooien. De man werd uiteindelijk echter toch beroofd van zijn geld, waaronder de dagopbrengst van de winkel.

De verdachten liepen daarna weg in de richting van de Spinozalaan. De politie kwam ter plaatse en heeft de omgeving doorzocht. Hierbij zijn de verdachten niet aangetroffen. Het betrof twee mannen van ongeveer 20 jaar oud. Beiden hadden een slank postuur en waren rond de 1.85 meter lang. Ze droegen zwarte kleren en een zwarte muts of bivakmuts.

Het slachtoffer is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn verwondingen. 

Agenten hebben ter plaatse een Plaats Delict (PD) afgezet en getuigenverklaringen afgenomen.  De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg. Heeft u tips die het onderzoek kunnen helpen? Of heeft u wellicht beelden van de omgeving? Bel 0900 8844 om contact op te nemen met de politie. Of maak melding via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

In juni 2017 en februari 2016 werd er ook al een overval gepleegd op dezelfde avondwinkel.

Uit de krant

Uit de krant