De voertuigen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek (foto: HEIT).
De voertuigen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek (foto: HEIT).

Misstanden in garages

Actueel 1.391 keer gelezen

Regio - Tijdens integrale controles door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) op woensdag 14 september bij twee garages in de regio Den Haag zijn verschillende misstanden geconstateerd.

Bij een garage stond geen personeel geregistreerd, maar er werden twaalf mensen werkend aangetroffen. Hiervan bleken er twee illegaal in Nederland te verblijven. Bij de tweede garage werden drie mensen aangetroffen die zich geen van allen konden legitimeren. De drie zijn daarom aangehouden en later bleek dat ook twee van hen illegaal in Nederland verbleven. Toen vervolgens de rest van de onderneming werd gecontroleerd werd bij vijf voertuigen een verborgen ruimte gevonden. Deze worden vaak gebruikt om verboden goederen in te vervoeren. Om die reden is een dergelijke ruimte in een auto verboden. De voertuigen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

De controles vonden plaats naar aanleiding van signalen dat er sprake zou zijn van malafide bedrijfsvoering. Dit soort signalen ontvangt het HEIT met grote regelmaat over ondernemingen binnen de autobranche. Misstanden die tijdens een controle vaak aan het licht komen zijn onder andere heling, het inbouwen van verborgen ruimten t.b.v. drugshandel en geldtransport, witwassen, milieu-overtredingen, arbeidsuitbuiting, uitkeringsfraude, belastingontduiking en overtreding van vergunningen.

Uit de krant