Afbeelding

Energiecrisis ook bij verenigingen en maatschappelijke organisaties

Actueel 507 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De huidige energiecrisis raakt niet alleen individuele burgers met soms aanzienlijk hogere energierekeningen voor elektriciteit en gas, of met hogere brandstofprijzen aan de pomp. 

Op dit moment is de onzekerheid over de hoogte en de effecten van wat de ‘energiecrisis’ en ‘energiearmoede’ wordt genoemd groot. Terecht zet het Kabinet in op maatregelen om burgers hierin tegemoet te komen.

Naast inwoners en bedrijven treffen beide crises ook in versterkte mate onze wijk-, sport-, muziek-, cultuur- en kunstverenigingen en vele (sociale en welzijns-) organisaties (met eigen behuizing) die actief zijn in het maatschappelijk middenveld. Zij ontvangen en ontvingen inmiddels (vernieuwde) energiecontracten met onmogelijk hoge tarieven die het draagvermogen ver overstijgen.

De CDA-fractie in Leidschendam-Voorburg vraagt zich daarom af of er mogelijkheden zijn om onze wijk-, sport-, muziek-, cultuur- en kunstverenigingen en vele (sociale en welzijns-) organisaties (met eigen behuizing) die actief zijn in het maatschappelijk middenveld te helpen met de bizar gestegen kosten voor warmte en elektriciteit.

“Het moet toch mogelijk zijn te voorkomen dat verenigingen moeten sluiten, leden enorme verhogingen krijgen van de contributie, en afhaken of dat het sociaal-maatschappelijke weefsel van onze gemeente instort. De gemeente Den Haag heeft aangegeven met vouchers aan de slag te gaan. Of dat het leed verlicht is nog onduidelijk maar het is zeker een eerste gebaar”, aldus CDA-raadslid Diederik Visser.

Vandaar dat de CDA-fractie in Leidschendam-Voorburg hier vragen over heeft gesteld aan Burgemeester en Wethouders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant