Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 1 op de 10 meisjes en vrouwen niet iedere maand tampons of maandverband kan kopen.
Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 1 op de 10 meisjes en vrouwen niet iedere maand tampons of maandverband kan kopen.

CDA maakt zich zorgen om menstruatiearmoede

Actueel 675 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Menstruatiearmoede; wanneer worden vrouwen in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk door gebrek aan financiële middelen niet meer gehinderd om de hele maand  te kunnen deelnemen aan het sociale leven en onderwijs?  

“CDA Leidschendam-Voorburg diende in 2021 samen met CU-SGP, D66, GroenLinks en PvdA een motie in die opriep mogelijkheden te onderzoeken om onder andere ‘menstruatie-schaamte’, sociale armoede en uitval van lessen en colleges bij meisjes en vrouwen te voorkomen door het verstrekken van menstruatieproducten. Ondanks dat de motie destijds met grote meerderheid werd aangenomen, is er tot op heden geen actie ondernomen naar aanleiding van deze motie”, meent CDA-raadslid Diederik Visser. 

“Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 1 op de 10 meisjes en vrouwen niet iedere maand tampons of maandverband kan kopen. Er moet zo langzamerhand, zeker in deze dure en onzekere tijden, ook in onze gemeente betere hulp komen.” Het CDA hoopt dat dit College de handschoen weer opneemt en aan de slag gaat, en stelt daarom vervolgvragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant