Zaterdag 26 november organiseert Rotary Club Voorschoten-Leidschendam voor de tweede maal een voedselinzamelactie
Zaterdag 26 november organiseert Rotary Club Voorschoten-Leidschendam voor de tweede maal een voedselinzamelactie Paul van Wezenberg

Rotary weer actief voor Oekraïners in Moldavië

Actueel 586 keer gelezen

Leidschendam - Zaterdag 26 november organiseert Rotary Club Voorschoten-Leidschendam voor de tweede maal een voedselinzamelactie van houdbare producten voor gevluchte Oekraïners in Moldavië. De actie vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur bij Dirk op de Koningin Julianalaan in Voorschoten.

Moldavië is een van de armste landen van Europa. Het land telt 4 miljoen inwoners en biedt inmiddels onderdak aan 100.000 vluchtelingen uit Oekraïne. De arme bevolking zorgt met heel veel liefde voor voedsel en huisvesting. Maar zonder hulp is dat onmogelijk, zeker met de winter voor de deur. 

Steentje bijdragen
Om ook vanuit Voorschoten/Leidschendam een steentje bij te dragen organiseert Rotary opnieuw een voedselinzamelactie. Bij de ingang van de supermarkt overhandigen Rotaryleden de klanten een boodschappenlijstje met producten waaraan veel behoefte bestaat, zoals houdbare melk, groenteconserven en pasta. Na betaling aan de kassa kunnen klanten die producten bij de Rotaryleden inleveren. Zij brengen de volle kratten vervolgens naar de loods aan de Rouwkooplaan 7 die Van der Valk beschikbaar stelde en vanwaar Julia Reijers het transport coördineert.

Doneren
De houdbare producten van Dirk en andere hulpgoederen komen terecht bij het Moldavisch-orthodoxe liefdadigheidscentrum OCCM in Sîngera, waarmee Julia intensief contact onderhoudt. Lezers die niet aan de inzamelingsactie kunnen deelnemen maar het initiatief van Julia wel willen steunen, kunnen een donatie overmaken op rekening NL53 INGB 0002 7688 04 t.n.v. Hart voor de Oogst, o.v.v. Oekraïense vluchtelingen Moldavië.

Uit de krant