Brandweerlieden en -duikers helpen bij de berging van het voertuig waarbij niemand werd aangetroffen (foto: Rene Hendriks Regio15).
Brandweerlieden en -duikers helpen bij de berging van het voertuig waarbij niemand werd aangetroffen (foto: Rene Hendriks Regio15). Rene Hendriks

Auto in sloot naast rijksweg A4; bestuurder gevlucht

Actueel 863 keer gelezen

Leidschendam - Vanmorgen is een auto te water geraakt vanaf de snelweg A4. De bestuurder ging er vandoor.

Het ongeval vond plaats rond kwart over negen, op de rijbaan richting Rotterdam, op het weggedeelte tussen tussen Leiden en Leidschendam. Althans: toen werd het (vermoedelijk door de chauffeur van een passerende vrachtwagen) gemeld.

In verband met deze melding werden politie, Rijkswaterstaat, ambulancedienst en diverse brandweereenheden uit Haaglanden en Hollands-Midden met spoed naar de lokatie gestuurd.

Ter plaatse troffen de hulpdiensten weliswaar een auto in het water aan, maar de inzittende(n) waren in geen velden of wegen meer te bekennen. Brandweerduikers hebben in het water rond de auto gezocht naar eventuele personen, maar troffen niemand aan. Met behulp van de grote kraan van brandweer Haaglanden werd de auto opgetild en onder de auto worden gezocht. 

De inzittende(n) is / zijn waarschijnlijk recreatiegebied Vlietland in gelopen en daarom gingen agenten in Vlietland naar hen op zoek.

Om de grote kraan ruimte geven om op te stellen werd de oprit van de A4 Leiden richting Leidschendam afgesloten. De kraan blokkeerde namelijk de volledige rijbaan. Maar vanwege het tijdstip leverde dit verder geen opstoppingen op.

De politie meldde later dat de bestuurder elders is aangetroffen en zich zal moeten verantwoorden voor het ongeval.

Uit de krant