CDA, CU, PvdA, D66 en GroenLinks.willen menstruatiemiddelen beschikbaar  stellen aan inwoners die deze zelf niet kunnen kopen.
CDA, CU, PvdA, D66 en GroenLinks.willen menstruatiemiddelen beschikbaar stellen aan inwoners die deze zelf niet kunnen kopen.

CDA wil met spoed aanpak van menstruatiearmoede

Actueel 517 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - “Nu nog even niet.” Dat was de teneur van het antwoord van het college op de vragen van het CDA betreffende ‘menstruatiearmoede’, meent deze partij. 

Dit als vervolg op een motie van CDA, CU, PvdA, D66 en GroenLinks. Daarin vroegen deze partijen het college om met een inventarisatie te komen over de verschillende mogelijkheden om menstruatiemiddelen beschikbaar te stellen aan inwoners die, mede om financiële redenen, weinig mogelijkheden hebben om deze middelen te verkrijgen.

Het CDA vindt het jammer dat uit de vragen blijkt dat er nog geen uitvoer aan dit breed gedragen verzoek is gegeven. Wel is de partij blij dat op twee scholen via het armoedefonds uitgiftepunten voor menstruatiemiddelen zijn. “Het CDA hoopt dat dit een eerste stap is om snel op alle middelbare scholen in Leidschendam-Voorburg zo’n uitgiftepunt te creëren. Dat moet toch geen probleem zijn?” meent Visser. 

Het CDA heeft inmiddels samen met GroenLinks vervolgvragen gesteld in reactie op de antwoorden op eerdere vragen. “We willen beter begrijpen waarom er geen vervolgstappen zijn gezet. Ook zullen we duidelijk maken aan het College dat dit vraagstuk echt probleem is voor een grote groep inwoners, het verdient echt, een aparte, serieuze aanpak naast het bestaande standaard minimabeleid en alle andere maatregelen. Meisjes doen ertoe”, besluit Visser.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant