De locatie Diaconessenhuis aan de Fonteynenburglaan in Voorburg (foto: VVD LV).
De locatie Diaconessenhuis aan de Fonteynenburglaan in Voorburg (foto: VVD LV).

VVD blij met kavelambitie Diaconessenhuis

Actueel 871 keer gelezen

Voorburg - De VVD Leidschendam-Voorburg is blij met de, samen met omwonenden opgestelde, kavelambitie voor de herontwikkeling van het Diaconessenziekenhuis. 

Door de Reinier de Graaf Groep en gemeente Leidschendam-Voorburg zijn met de kavelambitie de randvoorwaarden voor de herontwikkeling vastgelegd. De VVD LV heeft nog wel extra aandacht gevraagd voor het parkeren op eigen terrein, verkeersveiligheid en vergroening.

In een goed participatieproces is bij omwonenden geïnventariseerd welke ideeën er leven ten aanzien van de herontwikkeling van het Diaconessenhuis en het omliggende terrein. De VVD LV is voorstander van een vroegtijdige participatie en het is goed om te zien dat dit is meegenomen in de ambities en wensen. Woordvoerder Guus Beek: ‘Wij vinden het positief dat voorafgaand aan de verkoop er duidelijkheid is ten aanzien van het realiseren van het soort woningen, parkeren en groen. Het open karakter van de tuin blijft behouden en toegankelijk voor publiek.”

De VVD LV vindt dat parkeren op eigen terrein ondergronds zou moeten zodat omliggende wijken weinig tot geen belasting ervaren. Als dit niet mogelijk is zouden de parkeerplaatsen met groen weggewerkt moeten worden. De motie van de VVD om ondergronds parkeren te regelen is unaniem aangenomen.

De ontwikkeling ligt naast het nieuwe Integraal Kindcentrum De Telescoop. Om de verkeersveiligheid rond de school en haar kinderen aan de Fonteynenburglaan te waarborgen is samen met GBLV een motie ingediend om verkeersmaatregelen te nemen bij de bouw en in de toekomst. Ook deze motie werd unaniem aangenomen.

Beek: ‘Met deze kavelambitie zijn we een stap dichterbij een gevarieerd aanbod van woningen op een plek met historie, groen en water.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant