George Maduro (foto: familiecollectie George Maduro).
George Maduro (foto: familiecollectie George Maduro).

Opening expositie oorlogsheld George Maduro

Actueel 830 keer gelezen

Leidschendam - De expositie ‘George Maduro oorlogsheld van Curaçao’ op Buitengoed Dorrepaal wordt op donderdag 23 februari officieel geopend door de Gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout en de commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit,

Daarbij aanwezig zijn ook burgemeester Jules Bijl van Leidschendam-Voorburg en burgemeester Mees van Madurodam.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, op 10 mei 1940, veroverde George Maduro met zijn peloton het door de Duitsers bezette Buitengoed Dorrepaal vlakbij vliegveld Ypenburg. Dit is een van de factoren die bepalend is waarom de toenmalige regering en de Koninklijke familie de tijd kregen om te vluchten naar Engeland.


Huize Dorrepaal (foto: S-Mg den Haag).

Over deze heldendaad en het verdere leven van George Maduro heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg samen met Stichting de Cultuur Kameleon en zorginstelling Middin de expositie georganiseerd. De morele keuzes van George Maduro en zijn strijd voor vrijheid zijn ook in 2023 een inspirerend voorbeeld voor jong en oud.

De opening van de expositie is besloten. Vanaf 24 februari tot en met 10 mei is de expositie voor iedereen toegankelijk. 

Meer informatie over de expositie, rondleidingen en schoolbezoek: www.georgemaduro.com.

Huize Dorrepaal (foto: S-Mg den Haag).

Uit de krant