CDA-raadslid Van der Heijde (foto: pr).
CDA-raadslid Van der Heijde (foto: pr).

CDA stelt vragen over nieuwe speeltuin in Voorburg Noord

Actueel 1.284 keer gelezen

Voorburg - Het CDA is veel in contact met inwoners van onze gemeente over de leefbaarheid van hun wijk en omgeving, en ook inwoners weten hun weg naar de lokale fractie goed te vinden. CDA-raadslid Liesbeth van der Heide: “We merken dat veel vragen en opmerkingen gaan over groen, speeltuintjes en trapveldjes voor kinderen.”

Zo is Voorburg noord een kinderrijke wijk, er wonen meer kinderen hier dan waar dan ook in de gemeente. Daar is dus sterk behoefte aan plekken waar kinderen veilig kunnen buitenspelen, maar waar ook groen aanwezig is. “Omwonenden van het speelpleintje aan de Van Faukenbergestraat en de Van Halewijnlaan namen contact met ons op omdat ze merken dat het plein nu niet aan die behoeften voldoet. Het speelplein oogt grijs door de vele brede stoepen, parkeerplaatsen en het betegelde pleintje. Bovendien zien ze dat er in de avonden vooral hangjongeren op het pleintje aanwezig zijn,” legt Van der Heide uit. De bewoners hebben hierover aan de bel getrokken.

Ze hebben een plan gepresenteerd met als titel ‘Bewonersinitiatief herinrichting buurtplein Voorburg Noord’ dat is aangeboden aan de wethouder en de wijkregisseur. Raadslid Van der Heide: “Een speeltuin is bij uitstek dé plek voor jonge kinderen om vriendjes en vriendinnetjes in een nieuwe wijk te maken, maar het is ook een belangrijke ontmoetingsplek voor de sociale cohesie in de wijk. Het college heeft bovendien in haar coalitieakkoord uitgesproken zich hard te willen maken voor vergroening en het ondersteunen van initiatieven vanuit inwoners”. Reden genoeg voor het CDA om, samen met de PvdA te vragen hoe het college denkt over het ‘bewonersinitiatief herinrichten buurtplein Voorburg-Noord’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant