Afbeelding

Soroptimistdrive voor goede doelen

Actueel 648 keer gelezen

Zaterdag 18 maart jl. organiseerden de Soroptimisten van club Voorburg-Rijswijk e.o. voor de 33e keer hun succesvolle bridgedrive. Wederom was de zaal van de Bridgehome in Leidschendam gevuld met enthousiaste spelers.

Ook nu weer haalden de dames alles uit de kast om de bridgers, veel oude bekenden maar ook nieuwe gasten, te verwennen met zelfgemaakte taarten, salades en quiches. De opbrengst van deze drive (€ 2.700) is mede mogelijk gemaakt door veel sponsors. De hoofdprijs, een high tea, werd geschonken door Lunchgelegenheid Aan de tafel in Voorburg. Met deze bridgedrive én toekomstige acties ondersteunen de lokale Soroptimisten diverse doelen, zowel lokaal als internationaal.

Zo zijn de Soroptimisten landelijk betrokken bij het plaatsen van heel veel voedselbomen in Ghana, waarbij ook training wordt gegeven aan de vrouwen ter plaatse om producten te maken van de opbrengst van o.a. Sheabomen en om deze producten op de markt te brengen. De Soroptimisten werken hiermee samen met het Engelse TreeAid en de zoekmachine Ecosia. Door gedurende drie jaar ruim 50.000 bomen te planten in Ghana, dragen de Soroptimisten bij aan vergroening van de Great Green Wall in de sub Sahel. Daarnaast worden er geitjes geschonken aan vrouwen die betrokken zijn bij de stichting KidsCare Kenia (www.kidscarekenia.nl). Dit project is gericht op vrouwen met kinderen met een beperking m.b.v. zogenaamde Supportgroepen. Ook zullen er fietsen worden aangeschaft via Stichting Leergeld (leergeldleidschendam-voorburg.nl) voor kinderen wiens ouders onder de armoedegrens leven. Met een financiële bijdrage aan de organisatie Quiet500 (quiet.nl) zal aan vrouwen die onder het bestaansminimum leven later in het jaar een verwendag worden aangeboden.

Tot slot zullen de Soroptimisten i.s.m. Stichting Erfgoed Leidschendam (erfgoedleidschendam.nl) een aantal Stolpersteinen in de gemeente Leidschendam-Voorburg financieren die in het najaar geplaatst zullen worden voor Joodse vrouwen die in Tweede Oorlog zijn vermoord.

Soroptimist International is een serviceorganisatie van vrouwen die zich wereldwijd inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Bovenstaande projecten zijn daar mooie voorbeelden van.

Uit de krant