(archieffoto Michel Groen).
(archieffoto Michel Groen).

Leidschendam-Voorburg aantrekkelijke woonplaats

Actueel 2.389 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg staat op de 5de plek op de lijst van meest aantrekkelijke woonplaatsen. 

In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op meer dan 50 indicatoren vergeleken. Daarbij wordt gekeken naar werkgelegenheid, maar ook naar universiteiten, woningprijzen en culturele voorzieningen. 

Dit jaar is vooral gekeken naar het aanwezige groen: bomen, parken, grachten en plassen. Dan gaat het om het groen en blauw in de wijken zelf en in de wijdere omgeving. 

Amsterdam is nog altijd de aantrekkelijkste stad om te wonen in Nederland. Als er alleen gekeken wordt naar groen en blauw in en om de stad, dan is Arnhem de aantrekkelijkste grote stad van Nederland.

“Wat mensen vooral waarderen, is het hebben van een prettig uitzicht; ze willen op korte afstand van hun huis kunnen wandelen in een park, en een picknick kunnen houden met de kinderen.”, zegt onderzoeker Marten Middeldorp tegen NRC.

Ook Zwolle, Velsen, Bergen op Zoom en Alkmaar scoren hierin hoog. Het minst aantrekkelijk is Oss. Daar is de totale bijdrage van groen en blauw aan de woonaantrekkelijkheid 6 procentpunt minder dan gemiddeld.

Emmen staat opnieuw onderaan de lijst, die na Amsterdam wordt aangevoerd door achtereenvolgens Amstelveen, Leiden en Utrecht.

Aantrekkelijkste steden
1 Amsterdam
2 Amstelveen
3 Leiden
4 Utrecht
5 Leidschendam-Voorburg
6 Hilversum7 Den Haag
8 Rotterdam
9 Haarlem
10 Delft


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant