Wethouder Marcel Belt met de Leerlingenraad bij IKEC De Waterlelie in Prinsenhof (foto: IKEC De Waterlelie).
Wethouder Marcel Belt met de Leerlingenraad bij IKEC De Waterlelie in Prinsenhof (foto: IKEC De Waterlelie).

Leerlingen IKEC Waterlelie spreken met wethouder

Actueel 705 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Marcel Belt kwam woensdag 24 mei langs in het Integraal Kind en Expertisecentrum (IKEC) De Waterlelie om dingen te bespreken met de leerlingenraad.

De wethouder was benieuwd hoe de gemeente kinderen kan betrekken bij onderwerpen die spelen in de gemeente. Gesproken werd over de wijk De Prinsenhof en de school. En wat er allemaal beter kan in de wijk en in de school. 

De wijk heeft meer speelplekken nodig, want de kinderen hebben leuke locaties nodig waar ze hun vrije tijd kunnen besteden. En meer waterkranen bij voetbalvelden zodat de mensen ook wat te drinken hebben na het voetbal. Tevens werd er gesproken over de gebouwen die een beetje verouderd zijn en dat die gerenoveerd moeten worden. 

De leerlingenraad kreeg een vragenblad waarop zij konden aangeven wat zij de leukste plek in de wijk vinden, wat er beter kan in de wijk en wat zij zelf denken te kunnen doen om de wijk leuker te maken. Een andere vraag luidde: ‘Stel je voor je kunt toveren. Wat zou je dan anders willen in jouw wijk? Of ergens anders?’ Dit waren de vragen die er werden gesteld. 

Heeft u zelf ook nog ideeën voor Prinsenhof of voor iets anders? Dan kunt u contact nemen met de gemeente Leidschendam-Voorburg (tekst: leerling Ziyana uit groep 8).

Uit de krant