Werkbezoek Lieke Muller Vlietzoom Alliantie met CDA ZH en DH (foto: CDA LV).
Werkbezoek Lieke Muller Vlietzoom Alliantie met CDA ZH en DH (foto: CDA LV).

Vanaf de fiets gekeken naar toekomst Vlietzoom

Actueel 1.571 keer gelezen

Leidschendam / Den Haag - CDA-raadslid Lieke Muller ging vrijdag 2 juni samen met collega’s Hinke de Groot (raadslid CDA Den Haag) en Arjen Veerman (Statenlid CDA Zuid Holland) fietsend op werkbezoek in de Vlietzoom. 

Onder begeleiding van Chong Choy en Wouter van IJzeren van de Vlietzoom Alliantie kregen zij een rondleiding door dit gebied waar regionale samenwerking en een gezamenlijke visie hard nodig zijn.

“De Vlietzoom is een gebied waar diverse sportvelden en -verenigingen gevestigd zijn en rijk aan cultuur-historische plekken en buitenplaatsen, zoals Buitengoed Dorrepaal. Even verderop ligt een bedrijventerrein, dat aandacht verdient”, aldus raadslid Lieke Muller van het CDA LV. “Wel een uitdaging want het ene stukje land hoort bij gemeente Den Haag, de wijk ernaast van Leidschendam-Voorburg en iets verderop sta je weer in Den Haag. Daarom is die regionale samenwerking zo belangrijk en is waardevol om hier met mijn collega’s uit Den Haag te zijn”.

De Vlietzoom Alliantie bestaat uit mensen die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Vlietzoom, van inwoners tot bestuurders van de verenigingen en bedrijven. De Vlietzoom is het terrein tussen de A4 en de Vliet en loopt van Rijswijk tot en met Leidschendam. Muller noemt het: “Een bijzonder gebied waar cultuur en geschiedenis, groen, water, sport en bedrijvigheid samenkomen op een paar vierkante kilometer.”

“Met alle ontwikkelingen even verderop, onder andere in de Binckhorst en bij Laan van NOI, zullen we de komende jaren tienduizenden extra inwoners in onze regio verwelkomen. Die mensen willen ook ergens voetballen, cricketen, rugbyen en hockeyen. Ruimte voor buitensport en -recreatie wordt schaarser én harder nodig. De Vlietzoom kan daarin voorzien, maar dan moeten we wel nadenken over hoe we dit gebied zo optimaal mogelijk gaan benutten”.

Haagse CDA-collega Hinke de Groot valt bij “Ook voor inwoners van Den Haag biedt de Vlietzoom veel kansen. Op de Binckhorst en bij Laan van NOI komen er veel woningen bij, en het is belangrijk dat we de groei in dit gebied in gelijke tred met genoeg voorzieningen realiseren. We zullen samen met gemeente Leidschendam-Voorburg, maar ook met de provincie en het Rijk moeten kijken hoe we sport, recreatie en groen ruimte kunnen geven en kijken naar een goede doorstroming van (vracht)verkeer in deze zone op met name de Westvlietweg, maar ook naar snelle, veilige fietsroutes”.

“Om de toekomstvisie voor dit gebied verder te ontwikkelen en realiseren, is goede samenwerking op gemeentelijk en provinciaal niveau van groot belang. Samen met de CDA fracties uit Den Haag en Leidschendam-Voorburg heb ik de Vlietzoom met eigen ogen bekeken en geluisterd naar betrokken bewoners in het gebied”, besluit CDA-Statenlid Arjen Veerman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant