Wijkgebouw De Blauwe Tram aan de Oude Trambaan in Leidschendam.
Wijkgebouw De Blauwe Tram aan de Oude Trambaan in Leidschendam.

Wijkvereniging De Blauwe Tram kan in gebouw blijven

Actueel 690 keer gelezen

Leidschendam - Het lijkt erop dat wijkvereniging De Blauwe Tram in Leidschendam gewoon gevestigd kan blijven op haar huidige locatie aan de Oude Trambaan.

Sinds 2020 heeft wijkvereniging De Blauwe Tram een gebruikersovereenkomst met woningcorporatie WoonInvest, waarbij er geen huur betaald werd. Dat gaat echter veranderen, waardoor er toch huur betaald moet gaan worden. De wijkvereniging gaf echt aan onzeker te zijn of het de huur wel kon opbrengen. 

Omdat de gemeente vindt dat onderscheid maken tussen wijkverenigingen niet gewenst is en de huur die gevraagd wordt niet afwijkt van wat andere wijkverenigingen moeten betalen, leek dit een probleem te gaan worden. Omdat de gemeente de activiteiten van wijkverenigingen waardeert en graag ziet dat er plekken voor ontmoeting voor inwoners in de wijk zijn, is vervolgens actief meegedacht en meegezocht naar een oplossing. De gemeente deed de wijkvereniging een aanbod dat naar de mening van de gemeente, voor alle partijen een bevredigende uitkomst kon bieden en waarbij de activiteiten van de wijkvereniging door konden gaan.

De wijkvereniging heeft vervolgens op 5 maart aan de gemeente laten weten dat zij ervoor kiest een 5-jarig huurcontract met WoonInvest te tekenen zonder verdere bemoeienis van de gemeente. Het college heeft daarop aangegeven blij te zijn dat De Blauwe Tram het vertrouwen heeft om volledig zelfstandig door te gaan en ‘waardeert de inzet van de vereniging als verbindende schakel voor de wijk’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant