Wijkgebouw De Blauwe Tram aan de Oude Trambaan in Leidschendam.
Wijkgebouw De Blauwe Tram aan de Oude Trambaan in Leidschendam.

Wijkvereniging De Blauwe Tram gaat gewoon door in zelfde gebouw

Actueel 499 keer gelezen

Leidschendam - Zoals Het Krantje al eerder meldde bij de aankondiging van een bingoavond, blijft de wijkvereniging De Blauwe Tram gevestigd in het gebouw aan de Oude Trambaan in Leidschendam.

Nadat per 1 juli 2020 het huurcontract van het Pand Oude Trambaan 51 afliep en de gemeente LV zich terugtrok als medefinancier van de huursom, brak er een onzekere periode aan. De eerste twee jaar maakte Covid activiteiten nagenoeg onmogelijk. Vervolgens vatte verhuurder WoonInvest plannen op voor herontwikkeling van het pand, waarbij het onduidelijk was of en hoe de wijkvereniging in het pand kon blijven voortbestaan. 

Nu blijft de wijkvereniging in het pand, maar wel met minder vloeroppervlak. De gemeente LV staat niet garant voor de huursom als steun in de rug. Na veel wikken en wegen heeft het bestuur echter besloten zelfstandig door te willen gaan. Er wordt een 5-jarig huurcontract met pandeigenaar WoonInvest aangegaan, waarbij deze zich voor de eerste drie jaar coulant heeft opgesteld. De maandelijkse rommelmarkt en bingoavond blijven dus doorgaan.

Wilt u een bridgeclub, zangkoor, hobby- of leesclub starten, of bent u op zoek naar ‘onderdak’ voor andere activiteiten, vergaderingen of bijeenkomst (max. 100 personen), dan kunt u zich melden. U kunt voor 20 euro per jaar ook lid worden. Mail daarvoor - of voor meer info - naar info@wijkverenigingdeblauwetram.nl of kom langs. 

Meer info op www.wijkverenigingdeblauwetram.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant