Met dank aan Vlietwensen kon het 10-jarig bestaan van de baan gevierd worden met een jeu-de-boulesfeest voor alle leeftijden (foto: pr).
Met dank aan Vlietwensen kon het 10-jarig bestaan van de baan gevierd worden met een jeu-de-boulesfeest voor alle leeftijden (foto: pr).

Tienjarig jubileum jeu-de-boulesbaan Gravenbuurt

Actueel 459 keer gelezen

Leidschendam - Tien jaar geleden is met een bijdrage van de overheid op initiatief van bewoners een jeudeboulesbaan gestart in de Gravenbuurt in Leidschendam (ook wel Prinsenhof laagbouw).

Deze baan valt helemaal onder verantwoordelijkheid van de buurtbewoners. Ze houden de baan schoon en in goeie staat, lenen ballensets uit en organiseren wedstrijdjes. Zaterdag 6 april is - met dank aan Vlietwensen - het 10-jarig bestaan gevierd met een jeu-de-boulesfeest voor alle leeftijden. 

Voor de allerkleinsten was er een stoepkrijtwedstrijd en een mini springkussen. Iedereen boven de 10 jaar kon na de enthousiaste warming-up aan de competitie meedoen. De zon scheen, de deelnemers hadden hapjes en drankjes meegebracht en zelfs de muziek was in Franse sferen. En in tegenstelling tot wat altijd wordt gedacht bleek boulen een sport die ook door jongeren fanatiek gespeeld wordt. 

Aan de winnaars werden wisselbekers uitgereikt. Maar de echte winnaar was natuurlijk de buurt! Want als je elkaar beter leert kennen en nieuwe buren ontmoet, geeft dat een samen-gevoel. En is de stap naar elkaar een keer helpen makkelijker gezet. 

De vrij toegankelijke baan ligt in de Graaf Ottolaan/hoek Viandenlaan. Boules-sets zijn in de straat te leen, de huisnummers staan bij de baan vermeld. Bij jongeren onder 12 jaar is een begeleider nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant