De heer en mevrouw Ruijgrok van The Painting aan de Schoolstraat in Wassenaar  Lady (foto: Pascale van Reijn).
De heer en mevrouw Ruijgrok van The Painting aan de Schoolstraat in Wassenaar Lady (foto: Pascale van Reijn).

The Painting Lady blijft in Wassenaar lijsten maken

Actueel 377 keer gelezen

Regio -De heer en mevrouw Ruijgrok behoren met hun bedrijf ‘The Painting Lady’ tot een steeds kleiner wordende groep die het vakmanschap van ‘lijstenmaker’ beoefent. Ze hebben ruim veertig jaar ervaring en genieten nog iedere dag van wat ze doen.

Het verhaal van The Painting Lady begon op een zolder waar de eerste lijsten werden vervaardigd. Later verhuisde het ambachtelijke werk naar een atelier in Leiden, maar nu is alle creatie geconcentreerd op één locatie: Schoolstraat 25 in Wassenaar. De winkel van The Painting Lady toont een indrukwekkende verzameling van duizend voorbeeldlijsten, stuk voor stuk vervaardigd uit hoogwaardig hout of aluminium. Daarnaast is er een uitgebreide collectie zuurvrij passe-partout karton beschikbaar, waardoor klanten een ruime keuze hebben om hun kostbare herinneringen en kunstwerken te beschermen en presenteren.

“Alles, of bijna alles kan worden ingelijst!”, benadrukt mevrouw Ruijgrok enthousiast. Van diploma’s tot schilderijen en borduurwerken, geen uitdaging is te groot voor The Painting Lady. Ze bieden zelfs op maat gemaakte klappasse-partouts aan voor bijzondere stukken zoals Japanse prenten. Voor degenen die hun dierbare items willen laten inlijsten, nodigt The Painting Lady hen van harte uit om langs te komen bij hun winkel in Wassenaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant