Logo hetkrantje-online.nl

Documentaire over 50 jaar pop

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - In 2008 is het 50 jaar geleden dat de single ‘Rock Little Baby Of Mine’ van de Tielman Brothers de geboorte van de Nederlandse rock-’n-roll inluidde. Kortom, in 2008 bestaat de Nederlandse popmuziek een halve eeuw.

Vanaf de jaren ’60 heeft ook Voorburg zijn eigen pop scene. Niet zo verwonderlijk met als grote buur de gemeente Den Haag. Om dit heugelijke feit meer glans te geven besloot filmmaker John Meijer samen met Cees Troost over deze Voorburgse Pop Scene en documentaire te maken. Met o.a. de assistentie van Henk op der Heijde en Jesse Smitskamp (camera-ondersteuning) werden in januari de eerste opnames gemaakt. Vanaf die periode zijn er 15 onderwerpen opgenomen van diverse bandleden vanaf de beginperiode (‘70ties) tot heden. Deze week hebben de laatste opnames plaats gevonden. Met unieke opnames van Hans Vermeulen (Sandy Coast), hoe Earth and Fire uit elkaar ging (interview Ton van der Kleij), Hugo van Haastert (Galaxy-lin), de hits van de groep Renée, hoe de meeste muzikanten zijn begonnen en wat ze momenteel doen, veel live opnames afgewisseld met unieke beelden uit die tijd en uiteraard een terugblik op de Barbaars waar de Rainbow Train is begonnen.

De documentaire, met een lengte van 75 minuten, wordt vanaf 9 juni in 3 afleveringen van elk 25 min. Wekelijks elke dag uitgezonden om 10:00 uur, 14:00 uur en 22:00 uur (de weken van 9, 16 en 23 juni). Deze uitzendingen zijn te volgen bij Midvliet TV. Een presentatie van deze documentaire ( 2 x 25 minuten) vindt plaats in theater Camuz in Leidschendam op donderdag 12 juni (20.00 uur).

Meer berichten