Stompwijkse Paardendagen

Actueel 25 keer gelezen

Stompwijk - De Stompwijkse Paardendagen gingen vrijdagmiddag spectaculair van start met het landen van enkele parachutisten op het feestterrein aan de Dr. Van Noortstraat.

Ondanks de harde wind landden twee parachutisten bij het getal 100 dat het 100-jarig bestaan van het evenement symboliseerde. Een derde parachutist kwam 100 meter verderop in een woonwijk terecht, maar kon zich na enkele minuten ongedeerd bij zijn collega’s voegen.

Na deze opening ging een spelletjescircuit van start en een klaverjas- en rummikubwedstrijd in de grote tent. Uit het vliegtuig werden ook lootjes geworpen, maar deze waaiden te ver uit de richting. De kinderen konden echter alsnog een prijsje winnen door aan de spelletjes mee te doen, deze te laten afstempelen de kaart in een bus te doen.

’s Avonds was er een optocht vanaf de Kniplaan met medewerking van fanfarekorps Juliana en de bereden politie, gevolgd door een hindernisspel met bromfietsen, een demo van de Kreidler-Zundapp-club, tonknuppelen en daarna feest in de tent.

Klik hier voor meer foto's

Winnaars

Zaterdag was er de springwedstrijd voor pony’s/paarden om de Cor Jansen wisseltrofee. Deze was voor Sanne van Vliet met Kancho, terwijl Suzanne de Groot won bij de paarden.

Tevens was er entertainment voor kinderen in de feesttent. Aad v.d. Kamp senior en junior en Jan de Boer gaven een hippische demonstratie.

Het ringsteken met aangespannen paarden met vaste partner werd gewonnen door Rinus van Haaster met Irene Brandhorst en met iemand uit het publiek door Linda Overdevest met Louise Teunissen. De mooiste aanspanning was van Piet Turkenburg.

Winnaars van de ponyrace waren zondag Anna v.d. Sterre met Nemo (tevens overall winnaar van de Dr. Barendse Trofee), Lara Sharrock met Rapidash en Marcia Goossens met Chento. Tijdens de pauzes was er een dressuuroptreden van Imke Schellekens-Bartels en kinderen konden gratis op ezeltjes rijden. Na afloop was er weer feest met bovendien een optreden van Pater Moeskroen.

Klik hier voor meer foto's

Vrij rustig verlopen

De Stompwijkse Paardendagen zijn over het algemeen vrij rustig verlopen. Alleen de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli gaf de politie handenvol werk. Mensen gingen met elkaar op de vuist en een groep personen vernielde een personenauto door er deuken in te trappen.

Het verkeer op de Dr. Van Noortstraat ondervond hinder doordat diverse personen op de rijbaan liepen. Men bevond zich tot in de late uurtjes nabij de kerk en de uitgang van de feesttent. Om ongelukken te voorkomen en de overlast te beëindigen, besloot de politie omstreeks 04.30 uur de mensen van de Doctor van Noortstraat te verwijderen.

Vanwege de gespannen sfeer werden daarbij politiehonden ingezet. Er werd één aanhouding verricht. Een 17-jarige jongen uit Bergschenhoek beledigde en bedreigde een politieagent. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Zie ook www.stompwijksepaardendagen.nl.

Uit de krant