Verrassende winnaar kortebaan

Actueel 28 keer gelezen

Stompwijk - Het is Leidschendammer Wim van der Mespel niet gelukt om de kortebaandraverij in Stompwijk te winnen en daardoor Nederlands kampioen te worden. Dat lukte hem vorig jaar nog wel in Schagen. Deze keer kwam hij echter niet aan de start met zijn favoriete paard Timothy’s Way, maar met Young ’n Fanatic, waarmee hij al snel werd uitgeschakeld.

De kortebaan in Stompwijk was een fantastische wedstrijd met veel kampritten en deze keer gezegend met goed weer. Twee van de favorieten werden, door loting van de kanshebbers tegen elkaar, reeds in de derde omloop uitgeschakeld.

Zo moest Neeroson met Ruud Pools het afleggen tegen de door John Dekker gereden Tarzan Weber en verloor Manon Pools met Viva Limburgia van Timothy’s Way, die werd gereden door leerling-pikeur Sven Schraal. Hierdoor kwamen ook twee outsiders in de halve finale te staan: Sheba Boko (getraind door Cees Imming) met Willem Rutgers en Pepino Axkit met Manon Pools.

Eerstgenoemde won en drong zo door tot de finale. De andere halve eindstrijd was tussen Tarzan Weber en Timothy’s Way, waarbij Tarzan aan het langste eind trok. In de finale won Tarzan Weber vrij gemakkelijk de eerste rit van Sheba Boko, maar Rutgers kwam met zijn merrie in de volgende rit sterk terug en wist ook de kamprit in zijn voordeel te beslissen van de moegestreden Tarzan Weber. Waarmee hij met Sheba Boko het Nederlands kampioenschap op zijn naam schreef. Pepino Axkit eindigde als derde voor Timothy’s Way.

“Het waren drie hele mooie ritten en ondanks dat Rutgers jarig was, heeft hij het kampioenschap niet cadeau gekregen”, aldus kortebaanliefhebber Ruud de Groot. Die er ook nog een centje aan overhield doordat hij tevens op Sheba had gespeeld. Wim van der Mespel won overigens ook ooit eens een kortebaan met Sheba Boko van rijder/eigenaar Wim Rutgers.

Uit de krant