Logo hetkrantje-online.nl

Politie week 51

  •   keer gelezen   Actueel

Verboden vuurwerk in woning

Naar aanleiding van een onderzoek, waarbij op 25 november in de auto van een 20-jarige jongen enkele lawinepijlen waren aangetroffen, heeft de politie een onderzoek ingesteld in de woning van een 49-jarige Leidschendammer. In een kast in zijn slaapkamer werd een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt.

Jeugdige inbrekers aangehouden

De politie heeft na een onderzoek op woensdag 9 december 6 Leidschendammers aangehouden, die verdacht worden een woninginbraak te hebben gepleegd op de Prins Johan Willem Frisolaan. De jongens zijn in de leeftijd van 9 tot 17 jaar.

Op zaterdag 17 oktober werd ingebroken in een flatwoning, waarbij de daders zich de toegang verschaften door een openstaand raam aan de galerijzijde. Zij namen mobiele telefoons, een MP4 speler en een (karaoke)microfoon weg. De gestolen spullen werden meegenomen in een kussensloop.

De zaak kwam aan het rollen toen de twee jongste inbrekertjes (9 en 10 jaar) daags na de inbraak hun mond voorbij praatten. Dat werd hen door de overige jongens uit de groep niet in dank afgenomen. De beide knapen werden met pepperspray in het gezicht gespoten en deden daarvan melding bij de politie.

De twee jongste daders zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De overige verdachten zijn in het politiebureau in verzekering gesteld en worden op vrijdag 11 december geleid voor de rechter commissaris.

Toch niet dronken

Politieagenten onderwierpen een 51-jarige Voorburgse automobilist op woensdag 9 december aan een blaastest, nadat zij hem kort daarvoor zonder verlichting over de Fonteynenburghlaan hadden zien rijden.

Omdat de blaastest positief uitpakte, werd de Voorburger aangehouden voor het ondergaan van een 2e blaastest aan het politiebureau. Hij bleek niet teveel tel hebben gedronken maar kreeg wel een bekeuring voor het rijden zonder verlichting.

Amsterdammer raakt auto kwijt

Een 51-jarige Amsterdamse automobilist is op donderdag 10 december zijn auto kwijt geraakt. De man werd op de Prins Bernhardlaan gecontroleerd door politieagenten en bleek voor de belastingdienst gesignaleerd te staan. Hij fungeerde als katvanger, omdat hij meerdere auto's van andere personen op zijn naam had staan.

Op die wijze ontvangt hij de boetes en belastingen van andere personen, die hij vervolgens niet wil en kan betalen. De auto's van die personen worden in beslag genomen en ter beschikking gesteld van de belastingdienst.

Jongen mishandeld op Voorburgseweg

Een 15-jarige Voorburger is op woensdag 9 december mishandeld door een 16-jarige Leidschendammer. Beide personen kregen op de Voorburgseweg een woordenwisseling. De Voorburger zat op een fiets en werd geslagen door de Leidschendammer. Vervolgens schopte laatstvermelde hem, waarna hij met fiets en al in de struiken belandde.

De Leidschendammer heeft aan het politiebureau bekend de Voorburger te hebben mishandeld. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Haagse jongen beroofd van mobiele telefoon

Een 13-jarige Haagse jongen is op woensdag 9 december tussen 14.30 en 14.45 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen liep op de Dobbelaan, toen hij aangesproken werd door een onbekende persoon, die hem vroeg zijn mobiele telefoon te tonen.

De Hagenaar reageerde daar niet op en vervolgde zijn weg. Hij werd vervolgens vastgepakt en tegen een muur gegooid. De dader pakte de mobiele telefoon van de Hagenaar af en liep weg in de richting van de wijk Prinsenhof. De politie roept getuigen van deze straatroof op zich te melden via tel. 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Verdachte persoon de cel in

Een 21-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, liep op vrijdag 11 december met een vriend in het winkelcentrum aan het Koningin Julianaplein. Toen politieagenten hem controleerden bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 30 dagen moest ondergaan.

De man had een mes en een busje spray in zijn bezit. De 21-jarige zal de kerstdagen en oud en nieuw in een gevangenis ondergaan. Het mes en de spray werden in beslaggenomen.

Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole controleerde de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december 370 bestuurders in de omgeving van het Liguster. Drie bestuurders hadden teveel gedronken en moesten een tweede blaastest doen.

Daaruit bleek dat een bestuurder vrijuit ging en de andere twee bliezen respectievelijk 540 ugl en een bestuurder van een bromfiets 740 ugl. Deze bestuurder (een 37-jarige Wassenaarder) mocht zijn rijbewijs inleveren. De bestuurders kregen verder een proces-verbaal en een rijverbod.

Een 41-jarige Voorburgse automobilist had op maandag 14 december de gehele rijbaan van de Koningin Wilhelminalaan nodig. Politieagenten zagen de man slingerend rijden en gaven hem een stopteken. De Voorburger bleek onder invloed van alcohol, maar had ook een kleine hoeveelheid coca?ne en hero?ne bij zich.

De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde een bloedproef te ondergaan, waardoor hij zich schuldig maakte aan een misdrijf. De politie heeft proces-verbaal tegen de Voorburger opgemaakt voor het rijden onder invloed, het weigeren van de bloedproef en zijn rijgedrag.

Snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

Een 30-jarige automobilist uit Barendrecht is op zaterdag 12 december zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man reed met een snelheid van 169 km per uur over de Rijksweg A4. Op het weggedeelte waar hij reed geldt een maximum snelheid van 100 km per uur. De politie heeft naast de invordering van het rijbewijs ook proces-verbaal tegen de Barendrechter opgemaakt.

Een 22-jarige Amsterdamse automobilist had het eerder die dag bijna net zo bont gemaakt. Hij werd gecontroleerd, nadat hij met een snelheid van 167 km per uur over de Rijksweg A4 had gereden. Ook de Amsterdammer moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Geen inbraak school, wel gestolen auto

Een oplettende bewoner in de omgeving van de Van Lodensteijnstraat meldde op zaterdag 12 december, dat er vermoedelijk werd ingebroken in de school van vermelde straat. De melder had gezien dat twee mannen uit een auto stapten en het schoolterrein opliepen.

Politieagenten troffen de mannen niet meer aan. Bij controle van de achtergelaten auto bleek, dat het voertuig van diefstal afkomstig was en voorzien was van valse kentekenplaten. De auto werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhoudingen na aanrijding

De politie heeft op zondag 13 december twee Voorburgers aangehouden. De beide mannen reden in een auto over de Prinses Mariannelaan en kwamen in botsing met twee geparkeerde auto's. Uit onderzoek bleek dat de auto bestuurd was door een 20-jarige Voorburger en dat een 22-jarige plaatsgenoot, die als inzittende naast hem zat, uit balorigheid de handrem had aangetrokken.

De auto was vervolgens in een slip geraakt en tegen de geparkeerde auto's gebotst. Beide inzittenden gingen er na de aanrijding vandoor. Zij bleken onder invloed van alcohol te zijn, terwijl de bestuurder ook nog een ontzegging had om een auto te besturen.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed van alcohol (uitslag 475 ug/l), het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid en het verlaten van een plaats ongeval.

Politie en brandweer be?indigen illegaal feest

Voorburg -Agenten gingen zondag 13 december naar een pand aan de Populierendreef, daar bleek een feest met ongeveer 150 feestgangers aan de gang. De organisator verklaarde dat hij toestemming had van de eigenaar van het pand om een daar een feest te geven, maar niet in het bezit was van een vergunning.

De brandweer bekeek de locatie en concludeerde dat het geen geschikte locatie was een feest met zoveel bezoekers. Zo waren de nooduitgangen niet bereikbaar en lag er veel los brandbaar materiaal. Daarop werd besloten het feest om 18.30 uur te be?indigen

Nat pak snelkraker

De politie kreeg op maandag 14 december diverse alarmmeldingen binnen vanuit een kledingzaak aan de Herenstraat. Toen politieagenten kort na de melding bij de winkel aankwamen zagen zij nog juist een personenauto met hoge snelheid wegrijden. Hoewel getracht werd de vluchtweg te belemmeren, wisten de daders na een aanrijding met een politieauto aanvankelijk te ontkomen.

Na een achtervolging reden de verdachten zich in Rijswijk klem, waarna zij de vluchtauto verlieten en wegrenden. Politieagenten zetten de omgeving af en stelden een onderzoek in. Daarbij werden honden ingezet. Twee verdachten wisten te ontkomen. Een derde verdachte, een 21-jarige Amsterdammer had zich op niet zo'n handige plaats verstopt. Hij was De Vliet ingesprongen en hield zich schuil nabij de walkant.

Na 20 minuten kreeg hij het wel erg koud en vroeg hij politieagenten hem uit het water te halen. Hij werd aangehouden en met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar een ziekenhuis. Na een kort verblijf in het ziekenhuis werd hij ingesloten in het politiebureau.

De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Een groot deel van de buit werd in de auto teruggevonden. Zowel de auto als de kleding werden in beslag genomen.

Meer berichten