‘GBL negeert democratisch besluit’

Actueel 44 keer gelezen

Voorburg- Een aantal raadsleden van Gemeentebelangen deelde flyers uit waarop stond vermeld dat zij het servicecentrum in Voorburg wil behouden. Deze slogan is opvallend, want de ondernemersvereniging uit Oud Voorburg is juist tegen het aanblijven.

“Het is een slechte zaak als het servicecentrum volledig verdwijnt”, zegt raadslid Nico Hooijmans. “Er is wel degelijk een behoefte om hier een servicecentrum te behouden. Al is het maar in een kleinschalige vorm waar mensen hun afspraken kunnen maken”.

Wethouder Heleen Mijdam is bijzonder verbaasd dat Gemeentebelangen dit uitdraagt. “De gemeenteraad heeft besloten dat het servicecentrum verdwijnt”, aldus Mijdam. “Wij als College doen niets anders dan het besluit van de Raad uitvoeren. Gemeentebelangen negeert dus een democratisch genomen besluit”.

“Daarbij moeten we niet vergeten dat het servicecentrum in zijn huidige vorm 500.000 euro per jaar kost”, vervolgt de VVD-wethouder. “In deze tijd van bezuinigingen is zoiets dus veel te duur en niet meer realistisch. Ik heb daarom alle begrip voor het besluit van de Raad om hiermee te gaan stoppen”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant