Toch een gemeentelijk informatiepunt in de Herenstraat. foto Het Krantje
Toch een gemeentelijk informatiepunt in de Herenstraat. foto Het Krantje

Steun voor Gemeentelijk informatiecentrum in Voorburg

Actueel 57 keer gelezen

Voorburg - De PvdA-fractie Leidschendam-Voorburg laat weten blij te zijn met de unanieme steun van de Gemeenteraad voor een proef met een Gemeentelijk Informatiecentrum in Voorburg. Op initiatief van de VVD, PvdA, D66 en CDA komt er in het voorjaar een tijdelijk gemeentelijk informatiecentrum in de Herenstraat 72. Dat is het gebouw waarin ook de Raad vergadert en dat overdag deels ongebruikt is.

 Vanaf voorjaar/zomer 2012 kunnen inwoners hier documenten opvragen, bestemmingsplannen inzien en online afspraken maken en documenten aanvragen. Ook is hier toeristische en culturele informatie te verkrijgen. Na dit halfjaar wordt gekeken hoeveel behoefte er is aan een definitief Informatiepunt.

Bij de bezuinigingen in juni 2011 is besloten dat onze gemeente nog maar één Servicecentrum zal hebben . Een Servicecentrum brengt hoge kosten met zich mee, vanwege de eisen die worden gesteld bij activiteiten zoals het verstrekken van paspoorten etc. Een informatiepunt, waar voornamelijk informatie kan worden opgevraagd en ingezien, heeft niet zulke strenge eisen. Daarom heeft de PvdA zich ingespannen om zo’n gemeentelijk informatiepunt in Voorburg te behouden. Dit is mede te danken aan betrokken inwoners zoals mw. Mary Oosterveer, die met haar inspanningen de basis heeft gelegd voor zo’n Informatiepunt. Maar ook de winkeliers in de Herenstraat zijn blij met dit initiatief, dat bijdraagt aan de levendigheid in de Herenstraat.

PvdA-fractievoorzitter Marjan van Giezen stelde dan ook: “een mooi voorbeeld van samenwerking tussen burgers en Raad binnen onze gemeente, betaalbaar én realistisch. Nu zorgen dat dit Informatiepunt zo snel mogelijk van start kan gaan!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant